26 Temmuz 2023, Çarşamba - 07:41

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Yeni basın kartları dağıtılmaya başlandı: Rengi artık sarı değil

Tarih: 23 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 3.228

Başbakanlık Basın Enformasyon Genel Müdürlüğünün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlanmasının ardından dağıtımı durdurulan “sarı” basın kartları, gazetecilere verilmeye başlandı. Yeni kartların rengi turkuvaz ve pembe.

Uzun zamandır dağıtılması beklenen “sarı” basın kartları, rengi değişmiş haliyle verilmeye başlandı.

Gazetecilerin uzun zamandır beklediği basın kartları, dün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından Cumhurbaşkanlığı’nda verilen iftar programında Cumhurbaşkanlığı muhabirlerine dağıtıldı. Yeni basın kartları, önce yabancı basın mensuplarına ardından dünkü iftarda basın kuruluşlarının Cumhurbaşkanlığı muhabirlerine verildi.

Diğer basın mensuplarına Haziran ayı içerisinde verilmesi beklenen basın kartlarının rengi de değişti. Turkuaz ve pembe rengin kullanıldığı yeni basın kartının rengi konusunda kimi eleştirilerin olduğu, buna karşın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’un, “Sorumluluk bende. Sarı renk gibi bu renk de kabul görecektir” dediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş ile birlikte basın kartını vermekle görevli olan Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve medya iletişim alanının düzenleyen bazı kurumlar oldukları haliyle kapatılarak, 10 Temmuz 2018’de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlanmıştı.

Eski basın kartının arka fonunda dünya silueti varken yeni basın kartında iletişim başkanlığı yazısı kullanılıyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23772
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Yeni basın kartları dağıtılmaya başlandı: Rengi artık sarı değil

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat