17 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Yeni baykuşlar atölyelerini tanıdı

Tarih: 21 Eylül 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 164

Uyum programının son gününde İLEF‘in yeni baykuşlarına, bölüm atölyeleri tanıtıldı.

Uyum programının son gününde yeni baykuşlar atölyelerle tanıştı. İki oturumdan oluşan program boyunca tanıtım yapmak üzere bölüm atölyeleri stantlarını açtı. Yeni öğrencileri atölyelerine çekmek için birbirine laf atan atölye sorumluları arasındaki rekabet, uyumda eğlenceli anlar yaşanmasını sağladı. Çay ve meşhur Ankara simidinin de ikram edildiği programla İLEF yeni akademik yılına başladı.

Günün ilk oturumunun başlığı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) ve Meslekte İş Güvenliğiydi. Sunumunu Arş. Gör. Esra İnce Özer’in üstlendiği oturumda Özer, İSG denildiğinde akla ilk olarak madencilik ya da inşaat sektörü gibi alanların geldiğini belirtti. Bir çalışanın, bir hizmetin olduğu her yerde İSG’den bahsedilmesi gerektiğini kaydeden Özer, konuşmasında, işten kaynaklı tehdide ve tehlikelere karşı ortak sağduyu şeklinde tanımladığı “güvenlik kültürü” kavramının önemini vurguladı.

Şanssızlık, dikkatsizlik gibi söylemler yaygın

Fakülte ortamında da iş güvenliğinden bahsedilebileceğine değinen Özer, her yerde olduğu gibi fakültede de yangın çıkma ihtimalinin oluğunu ve bunun önüne geçecek önlemlerin alınmasının önce yönetimin sonra da tek tek bireylerin sorumluluğunda olduğunu kaydetti. İletişim alanındaki iş kollarından örnekler vererek Türkiye’deki iş güvenliği anlayışına değinen Özer, ancak kaza olduktan sonra o kazaya özel önlemlerin alınması gibi bir anlayışın hâkim olduğunu ve kazaya dair şansızlık, dikkatsizlik gibi söylemlerin yaygın biçimde kullanıldığını belirtti. Soru-cevap kısmında bir öğrenciden gelen medyanın iş kazalarını görmezden geldiği görüşüne karşılık Özer, internet haberciliğinin bir alternatif oluşturabileceğini kaydetti.

Dünyadaki durum, iş kazaları neden arttı, kaza nedenleri, 6331 sayılı İş Kanunu, uyarı ve ikaz işaretleri gibi başlıkları içeren sunumun ardından Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörlüğü (KPK) İLEF temsilcisi Alican Özer platformu anlatmak üzere söz aldı.

Kadın Platformu Koordinatörlüğü de tanıtıldı

Platformun İLEF öğrenci temsilcisi Alican Özer, KPK’nın tanıtım sunumunu yaptı. Tanıtım sunumunda geçmiş yıllardaki seminer, panel, yardım kampanyaları, proje ve geziler hakkında bilgi verildi. Bu senenin teması “Sorumlu Sosyal Medya Kullanımı” olan etkinlik için Özer, öğrencilerin etkinlik duyurularını sosyal medya hesaplarından takip edebileceklerini belirterek, “Koordinatörlüğümüz etkinlikleri kadın, erkek herkese açıktır. Bu yıl yapacağımız etkinlikler özellikle iletişim öğrencilerini ilgilendiriyor” dedi. Sunumda ayrıca, Altındağ Belediyesi’yle birlikte yürütülen sağlık seminerleri, çeşitli illerde yardım kampanyaları ve “Hayata El Ver” gibi pek çok proje yapıldığı ve katılan öğrencilere eğitimi sertifikası verildiği vurgulandı.

Ankara Üniversitesi Öğrenci Konseyi yeni öğrencilere tanıtıldı

Öğrenci Konseyi Bilişim Sorumlusu ve Uygulamalı Bilimler Öğrenci Temsilcisi Burak Kaya, öğrenci konseyi ve faaliyetleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Öğrenci Konseyi olarak çeşitli etkinlik ve sosyal sorumluluk projelerine imza attıkların belirten Kaya, bir sene içinde 5 projeyle TÜBİTAK’tan destek aldıklarını söyledi. Öğrenci Konseyi sunumunun ardından Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na ait yönetmelik ve interaktif ders kayıtları hakkında video gösterildi.

Film Atölyesi

Kısakes ilk kez bu sene uyumda Cebeci’deydi.

Fotoğraf Atölyesi

İLEFANKARA

Sineİlef yeni dönemde, yeni ismi PARADİSO Sinema Topluluğu olarak film gösterimlerine devam edecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19383
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Yeni baykuşlar atölyelerini tanıdı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat