17 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:41

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Yeni baykuşlar için Uyum Programı başladı

Tarih: 19 Eylül 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 240

Yeni öğrencilere bölümlerin, atölyelerin, okul yaşamının anlatıldığı uyum programı bugün başladı.

Ankara Üniversitesi 2018-2019 akademik yılı için kayıt olmaya hak kazanan öğrencilere, okulu tanıtmak için yapılan uyum programı bugün 10.00’da başladı. İLEF‘in yeni öğrencileri için düzenlenen programın sunuculuğunu Uyum Programı Koordinatörü Öğr. Gör. Hatice Kurt üstlenirken açılış konuşmasını İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun yaptı. Ardından Erasmus ve Farabi Koordinatörleri Arş. Gör. Dr. Zafer Kıyan ve Arş. Gör. Dr. Özgün Dinçer sırasıyla Erasmus ve Farabi değişim programlarıyla ilgili bilgi verdi. Koordinatörlerin sunumlarının ardından bölüm başkanları, 13.30’da başlayacak olan bölüm tanıtımları öncesinde öğrencileri bölümlerle ilgili olarak kısaca bilgilendirdi. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ruken Öztürk, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurcan Törenli ve Halkla İlişikler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Melike Aktaş ise konuşmalarında öğrencilere, dil becerilerini geliştirmeleri, farklı bölümlerin derslerinden ve uygulama atölyelerinden faydalanmaları gerektiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Altun: Okulun imkanlarından yararlanın

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Altun, İLEF‘in Türkiye’de 53 yıldır dört yıllık öğretim yapan bir kurum olduğunu hatırlatarak, 125 kişinin kayıt yaptırdığı bu yıl da öğrenci merkezli yaklaşımı sürdüreceklerini ifade etti ve Türkiye’de bu kadar eski kurumların çok sayıda bulunmadığına dikkat çekti.  Öğrencilerin gelecek planlamalarını yapmayı ihmal etmemeleri gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Altun, yeni İLEF’lilere “yüksek lisansa hayatı erteleme olarak bakılıyor. Ne yapacağınıza şimdi karar verin ve okulun imkânlarından yararlanın” çağrısında bulundu.

Bu sene konuk Spiker Zafer Kiraz

Öğretim üyelerinin konuşmalarının ardından her sene olduğu gibi deneyimli bir mezunun konuşmasına geçildi. Bu sene konuk olan, 1982 BYYO mezunu Spiker Zafer Kiraz deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Geçen hafta emekli olduğunu söyleyen Kiraz, 38 yıllık kariyerinin başladığı sıralardaki anılarını aktardı. Konuşmasının sonunda Kiraz, her sene yapıldığı gibi bir soru sorup cevaplayan kişiye kalem hediye etti. Kalemi bu sene Ahmet Taner Kışlalı’ya dair sorulan soruyu yanıtlayan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden Deniz Karstarlı aldı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19318
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Yeni baykuşlar için Uyum Programı başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat