31 Temmuz 2023, Pazartesi - 21:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Yeni İLEF’liler atölyelerle tanıştı

Tarih: 14 Eylül 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 477

Uyum programının üçüncü gününde öğrenciler ATK Sanatevi’nde kurulan masalarda atölyeler ve topluluklarla tanıştı. Üniversite birimleri ile ilgili sunumlar da devam etti.

Günün ilk programı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) tanıtımıydı. SKS Daire Başkanı Şükrü Gülfidan, öğrencilere yararlanabilecekleri kültür, spor ve sağlık olanaklarını anlattı. Gülfidan, “Bitirdiğinizde değil okurken tamamlayacağınız bir fakültedesiniz. Kendinizi donatın” dedi.

En fazla öğrenci evi A.Ü.’nün

SKS’nin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan sonra en çok başvurulan birim olduğunu belirten Gülfidan Ankara Üniversitesi’nin 7 öğrenci eviyle Türkiye’de en çok öğrenci evine sahip olan üniversite olduğunu ifade etti. Gülfidan, yurt başvurularının da Nisan ayına kadar devam ettiğini hatırlattı.

şükrü gülfidan - cengiz mert aksekili

Fotoğraf: Cengiz Mert Aksekili

Kadın Platformu Koordinatörlüğü de tanıtıldı

Uyum programının üçüncü gününde Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörlüğü (KPK) tanıtımı da yapıldı. Platformun İLEF temsilcisi Doç. Dr. B. Pınar Özdemir ve İLEF öğrencisi Başak Kavaklı KPK’nın tanıtım sunumunu yaptı. Tanıtım sunumunda ayrıca geçmiş yıllardaki seminer, panel, yardım kampanyaları, proje ve geziler hakkında da bilgi verildi. Bu senenin teması “Sağlıklı Yaşam ve Temiz Çevre” olan etkinlik için Kavaklı, “Koordinatörlüğümüzün ismi ‘kadın’ olmasına rağmen sadece kadınlarla çalışmıyoruz. Herkesin bizi sosyal medyadan takip ederek, etkinlerimize katılmalarını bekliyoruz” dedi. Sunumda ayrıca, Altındağ Belediyesi’yle birlikte yürütülen sağlık seminerleri, çeşitli illerde yardım kampanyaları ve “Hayata El Ver” gibi pek çok proje yapıldığı ve katılan öğrencilere eğitimi sertifikası verildiği vurgulandı.

Kadın platformu sunum - alican özer

Fotoğraf: Alican Özer

Atölyelere ilgi yoğundu

Öğrenci Toplulukları ve atölyeler ATK Sanat Evinde kurdukları tanıtım masalarında gün boyu yeni İLEF’lileri atölye faaliyetleriyle ilgili bilgilendirdi.

GÖRÜNÜM

Atölye çalışanı öğrenci Emre Akcebe: Atölye, öğrencilere derslerde aldığı teorik eğitimi pratiğe çevirme adına önemli katkılar sağlıyor. Öğrenciler ses kayıt cihazı ve fotoğraf makinesi kullanmayı öğreniyorlar. Yılda dört sayı çıkardığımız basılı gazetemizin yanı sıra internet haberciliği ve sosyal medya yayınlarını da kendi hesaplarımız üzerinden yapıyoruz.

görünüm

Film Atölyesi

Atölye çalışanı öğrenci Serdar Direk: ”Atölyenin film yapım sürecini öğretmeyi ve tecrübe kazandırarak ilgi oluşturmayı amaçlıyoruz. Öğrenciler derslere girerek veya kendi projeleriyle ilgili değerlendirme isteyerek atölyede yer alabilirler.”

film - emre akcebe

Reklam Atölyesi

Reklam Atölyesinden Ferhat Çelik: “Atölyede okuldaki teorik derslerin yanında öğrencilere üretim yapacakları bir alan oluştu. Öğrenciler için sektör simülasyonu diyebiliriz. Mülakat ile alım yapan reklam atölyesi Kasım ayında olması planlanan sınav için “Yetenek kazanılabilen bir şey.  Sorularımız zeka ya da bilgiye yönelik değil. İnsanların isteklerini ölçmeye çalışıyoruz.”

reklam - emre akcebe

Fotoğraf Atölyesi

Atölye çalışanı öğrenci Ece Sürücü: Makine kullanmayı öğrenmek dışında fotoğrafçı ve fotoğraf tartışmaları da yapıyoruz. Atölye çalışmalarına katılan öğrenciler, yaptığı çalışmalarda kendi tarzlarını bulmayı amaçlıyor.

foto - emre akcebe

Fotoğraf: Emre Akcebe

Radyo Atölyesi

Atölye çalışanı öğrenci İsmet Acar: Radyoya ilginin azaldığı bir dönemde talebi artırmak ve yeni nesle radyoyu tanıtmak için bir araya geliyoruz. Radyo metni yazma ve teknik alet kullanımı üzerine çalışmalar yürütüyoruz. Önümüzdeki dönem atölyede diksiyon eğitimi ve müze gezileri düzenlemeyi da hedefliyoruz.

radyo - emre akcebe

Fotoğraf: Emre Akcebe

Sineilef sinema topluluğu

Geçtiğimiz bahar dönemi kurulan Sineİlef ile ilgili bilgiler veren Mehmet Şahin, topluluk öğrencilerinin film etkinlikleri ve tartışmalar gibi etkinlikler düzenlediklerine ve bu yıl da çalışmalarını artırarak devam etmek istediklerini söyledi.

sineilef - emre akcebe

Basın Baykuşları topluluğu

Topluluk adına konuşan Alp Karaçaylı :Ülke gündemine katılımı, toplumsallığı ve örgütlülüğü artırmayı hedefliyoruz” diyerek medyaya yapılan baskılara ses çıkarmak amacıyla basın kuruluşlarına düzenledikleri ziyaretlerden söz etti.

basın başkuşları - emre akcebe

İlk izlenimler

Selen Yaren Kaynar (RTS-Hazırlık):  RTS benim hayalimdi. Ankara Üniversitesi’ne son anda karar verdim. İLEF’in avantajlarına gördükçe “iyi ki geldim” dedim. Mutluyum. Kendimi buraya ait hissettim.

Nurcan Şimşek (Gazetecilik-Hazırlık): İLEF hayalimdi çünkü tüm okulları araştırmıştım. Teorinin ağırlıklı ve hazırlık sınıfının zorunlu olması iyiydi. Hocalarımız çok iyi. Beklentiyi karşıladı.

Büşra Ercoşkun (Gazetecilik-Hazırlık): Hocaları çok sevdim ama uyum programını gerekli bulmadım.

Dorukcan Ereşter (HİT-1. Sınıf): Gördüğüm kadarıyla atölyeler aktifler ve özgün içerikler üretiyorlar. İLEF oldukça dinamik görünüyor.

uyum genel 2 cengiz mert aksekili

Fotoğraf: Cengiz Mert Aksekili

 

uyum genel 3 - emre akcebe

Fotoğraf: Emre Akcebe

 

uyum genel 4 - emre akcebe

Fotoğraf: Emre Akcebe

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/14984
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Yeni İLEF’liler atölyelerle tanıştı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat