26 Temmuz 2023, Çarşamba - 15:43

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Yeni İLEF’liler Cebeci’yle tanıştı

Tarih: 13 Eylül 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 249

İLEF Uyum programının ikinci günün ilk oturumu ATK Sanat Evi’nde düzenlendi. Programın ilk oturumunda İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun ve bölüm başkanları konuşma yaptı.

İLEF’i kazanan öğrencilerin okula ve bölümlere uyum sağlaması için düzenlenen Üniversite Yaşamına Uyum Programının ikinci günü Ahmet Taner Kışlalı Sanat Evi’nde saat 11.00’de başladı.

Altun: İletişimin Temel Aracı Dil

Prof. Dr. Abdülrezak Altun (Fotoğraf: Emre Akcebe)

Prof. Dr. Abdülrezak Altun (Fotoğraf: Emre Akcebe)

Açılış konuşmasının yapan İLEF Dekanı Prof. Dr. Altun, kazanan öğrencileri tebrik etti. Bir iletişimcinin temel aracının dil olduğunu belirten Altun, gelecek yıldan itibaren hazırlık sınıfı uygulamasının sonlanması ile beraber öğrencilerin İngilizce öğreniminin fakülte içerisinde nasıl devam ettirilebileceğini düşündüklerini ifade etti. İLEF hocalarından Ahmet Taner Kışlalı ve Emin Özdemir’i anarak konuşmasını sonlandıran Prof. Dr. Altun’un ardından İLEF tanıtım filmi izlendi ve Uzman Dr. Şafak Dikmen tarafından ERASMUS programının tanıtımı yapıldı. Dikmen, sunumunda “Erasmus’ta en çok öğrenci gönderen üniversite Ankara Üniversitesi. Fakültemizin de iyi bir ortalaması var” dedi.

Bölüm Başkanları Bölümleri Tanıttı

Prof. Dr. Nurcan Törenli (Fotoğraf: Emre Akcebe)

Prof. Dr. Nurcan Törenli (Fotoğraf: Emre Akcebe)

Gazetecilik (GZT) Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurcan Törenli konuşmasına ilk olarak iletişimci gözüyle bakmanın önemini vurgulayarak başladı. İletişimci olmanın, iletişim kuramayan insanlara aracılık etmek olduğunu belirten Törenli konuşmasında “İletişimci nasıl olunur” sorusunun cevabının “soru sormak” olduğunu belirterek, “gazetecilik görevini ancak bu şekildi yerine getirebiliriz” dedi.

Prof. Dr. Sema Becerikli (Fotoğraf: Emre Akcebe)

Prof. Dr. Sema Becerikli (Fotoğraf: Emre Akcebe)

Halkla İlişkiler ve Tanıtım (HİT) Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sema Becerikli, konuşmasında halkla ilişkilerin çok geniş bir alan olduğunu ifade etti. Derslerin öğrencilere perspektif kazandırdığını belirterek konuşmasında “Kameradan herkes bakar. Bakınca neyi göreceğimizi bu perspektif sağlayacak” dedi.

Prof. Dr. Ruken Öztürk (Fotoğraf: Emre Akcebe)

Prof. Dr. Ruken Öztürk (Fotoğraf: Emre Akcebe)

Radyo Televizyon ve Sinema (RTS) Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ruken Öztürk, yaptığı konuşmada RTS’nin küçük bir bölüm olduğunu söyledi. Ankara’nın olanaklarından bahseden Prof. Dr. Öztürk, “bol bol film izleyin, bizi zorlayın” dedi ve öğrenciler ile hocaların birbirini teşvik ederek yeni bir şeyler öğrenmesi gerektiğini ifade etti.

Dilekçioğlu: Standart Algının Dışına Çıkılmalı

Fotoğraf: Emre Akcebe

Fotoğraf: Emre Akcebe

Bölüm başkanlarının konuşmasının ardından 2010 yılında Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun olan Mert Talat Dilekçioğlu, yaptığı konuşmada standart algının dışına çıkılmasının önemini vurguladı. Geleneksel olarak İLEF mezunlarından üniversiteyi yeni kazanan bir öğrenciye kalem verme uygulamasında bu yıl kalemi Dilekçioğlu verdi.

Fotoğraf: Emre Akcebe

(Fotoğraf: Emre Akcebe)

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/14952
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Yeni İLEF’liler Cebeci’yle tanıştı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat