15 Temmuz 2023, Cumartesi - 21:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Yeni İLEF’lilere atölyeler ve topluluklar tanıtıldı

Tarih: 16 Eylül 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 445

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilere, uyum programının son gününde atölyeler ve topluluklar tanıtıldı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde (İLEF) öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilere, uyum programının son gününde İLEF’teki atölyeler ve topluluklar tanıtıldı. Ahmet Taner Kışlalı (ATK) Sanatevinde saat 10.00’da başlayan programda, öğrencilere Ankara simidi ve çay ikram edildi. Atölyeler ve öğrenci toplulukları, çalışmaları hakkında yeni İLEF‘lilere bilgi verdi.

SKS yetkilisi, öğrencilere sunum yaptı

Fotoğraf: Petek Ersoy

Fotoğraf: Petek Ersoy

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının (SKS) Sosyal Hizmetler Birimi Sorumlusu Gülfiraz Gündoğan, öğrencileri, üniversitenin yurt, burs, kültür, sanat etkinlikleri hakkında bilgilendirdi. Ankara Üniversitesinin öğrenci evlerini anlatan Gündoğan, kampüskartı olan öğrencilerin 2,25 liraya, kampüskartı olmayan öğrencilerden 0,25 kuruş ucuza yemek yiyebileceğini söyledi.

Üniversiteye giriş sınavları sonuçlarında ilk 5 bine giren öğrencilere çeşitli burs olanakları sağlandığını dile getiren Gündoğan, özel kurumların verdiği burslar hakkında da bilgi verdi. SKS yetkilisi, üniversitede 149 öğrenci topluluğunun olduğunu ve istenirse öğrencilerin de topluluk kurabileceğini ifade etti.

Gündoğan’dan sonra Radyo Atölyesinin hocalarından Uzman Hatice Kurt konuştu. Kurt, öğrencilere, Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsüne gitmelerini ve oradan öğrenci kimliklerini, üniversite tarafından verilen çantayı almalarını söyledi. Öğrencilere “Dolu dolu okumalısınız” diyen Kurt, sene içinde yeni İLEF’lilerle Ankara gezisi planladığını belirtti.

“Tüm atölyelere gitmek istiyorum”

Sırbistan’dan gelip Gazetecilik Bölümünde öğrenim görecek olan Melida Mustafic, atölye ve topluluk tanıtımlarını hakkında şunları kaydetti: “Çok ilginç buldum. Zamanım olursa tüm atölyelere gitmek istiyorum. Bizi oldukça iyi karşıladılar, çok yardımcı oldular.”

Bu sene Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde okuyacak Yasin Güneş ise, “Samimi bir şekilde bizi bilgilendirdiler. Tüm topluluklar hakkında bilgi aldım. Radyo Atölyesi, Görünüm Haber Atölyesi ya da Tiyatro Topluluğuna gitmeyi planlıyorum” dedi.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü birinci sınıf öğrencisi Ömer Deliktaş, “Zor bir hazırlık senesinden sonra İLEF ilaç gibi geldi. İçimden tüm topluluklara ve atölyelere katılmak geliyor” diye konuştu.

Film Atölyesi ile Animasyon ve Görsel Efekt Topluluğu

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Tolga Barman, Animasyon ve Görsel Efekt Topluluğunun (AGET), Film Atölyesi bünyesinde çalışmalar yürüttüğünü kaydetti. AGET’in amacını “görsel efekt çalışmaları yapmak; eğitimler, söyleşiler, geziler düzenlemek” olarak kaydeden Barman, “Görsel efekte, animasyona, çizime ilgi duyan arkadaşları birlikte çalışmaya bekliyoruz” dedi.

Fotoğraf Atölyesi

Fotoğraf: Petek Ersoy

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

İki senedir toplulukta çalışmalar yapan Alp Eren Kaya, amaçlarını şöyle açıkladı: “Ortak bir paylaşım alanında ortak işler çıkarabilmek.” Kaya, “Atölyemizde hocalarımızla usta-çırak ilişkimiz var. Bu nedenle öğrenme sürecimiz çok verimli geçiyor. Geçen sene usta fotoğrafçıları anlatan sunumlar yaptık. Okuldaki etkinliklerin fotoğraflarını çekiyoruz. Fotoğrafı seven, fotoğrafla ilgilenen arkadaşları atölyemize bekliyoruz” diye konuştu.

Görünüm Haber Atölyesi

uyumgünücic3

Fotoğraf: Cemgazi Yoldaş

Görünüm Haber Atölyesi’nden Seyfettin Ersöz, Atölye’de yürütülen çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Görünüm’de gönüllü olarak çalışan arkadaşlarımızla haber toplama ve yazma pratiğini yapıyoruz; etkinlikler izliyor, araştırma dosyası hazırlıyoruz. Alandan haber toplamak da dâhil tüm muhabirlik süreçlerini deneyimlemeyi hedefliyoruz. Gazeteciliğin tüm alanlarında yetkin mezunlar vermek amacıyla çalışmalarını sürdüren atölyemiz; haber, röportaj, makale gibi metin çalışmalarının yanı sıra haber fotoğrafçılığı, yayın tasarımcılığı, internet haberciliği konularında da uygulamalar yapıyor. Fakültemizin tüm öğrencilerine kapımız her daim açıktır.”

Reklam Atölyesi

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Reklam Atölyesi çalışanı Aylin Güngör, atölyesini şöyle anlattı: “Atölyemizde 4 ajansımız var; isimleri ise Bordo, Evreka, İdea, Metafor. Her ayın 7’si, 17’si ve 27’sinde mezunlarımızdan bizlere brifler geliyor. Biz de 10 günlük süre içinde bu briflere çalışıp projeler üretiyoruz. Projelerimizi mezunlarımıza gönderiyoruz, onların değerlendirmelerini alıyoruz.” Atölyede bir yıldır çalıştığını kaydeden Güngör, “Her sene birçok yarışmaya katılıyoruz; 4 farklı yarışmadan 7 ödülle ayrıldık geçen sene” dedi. Güngör, sözlerini şöyle noktaladı: “Atölyemize yeni gelenlere ‘yarımca’ diyoruz. Yarımcalar, bir süre sonra ‘karınca’ oluyor. Mezun olanlarımıza ise ‘kanatlı karınca’ diyoruz. Şu an Reklam Atölyesine öğrenci alımı için bir kampanya üzerinde çalışıyoruz. Ekim ayında kampanyayı duyuracağız.”

Radyo Atölyesi

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi ve Radyo Atölyesi çalışanı Bora Özcan, “Uzun yıllardır yayın yapan radyomuzun ilk isi ‘Radyo Radyo’ idi. Zamanında üniversitelerde radyo kurulması yasaklandı fakat biz, kazanılmış hakkımızdan dolayı yayın yapmaya devam ediyoruz” dedi. Özcan, Türkiye’deki tek resmi üniversite radyosu olan Ankara Üniversitesi Radyosu için şöyle dedi: “91,0 frekansıyla havadan yayın yapıyoruz, internetten de 80’e yakın ülkeye… Geçen sene 2 yarışmadan 3 ödülle ayrıldık. Kurgu ve seslendirme gibi dersler verildi atölyemizde. Atölyemize gelecek arkadaşlarımızla da bunları yapmayı planlıyoruz.”

İLEF‘lilerin, atölyeler dışında, öğrenciler tarafından kurulan topluluklara katılma ve buradaki çalışmaları yürütme şansı da bulunuyor. İLEF‘te öğrencilerin dahil olabileceği topluluklar da şunlar:

Alternatif Medya ve Araştırma Topluluğu

Fotoğraf: Petek Ersoy

Fotoğraf: Petek Ersoy

Alternatif Medya ve Araştırma Topluluğundan Erdinç Kayguzuz, topluluğun amacını şöyle açıkladı: “İnsanların haberi sorgulayıp çeşitlendirebildiği ve haber üretim süreçlerine somut bir katılımın sağlanabildiği bir iletişim fikri için yola çıktık.” Kaygusuz, İLEF’in akademi birikimi ve anlayışından yola çıktıklarını kaydederek, “Gerçek bir medya okuryazarlığının eleştirel düşünmeye, eleştirel düşünmenin de özgür bir toplama yol açacağını iyi biliyoruz. Bu yolda yeni arkadaşlarla çalışmak isteriz” şeklinde konuştu.

Basın Baykuşları Topluluğu

Basın Baykuşları Topluluğundan İzgen Gökçe, topluluğun 2 yıl önce kurulduğunu ve amaçlarının “İLEF’in geleneğine, muhalif karakterinden hareketle muhalif gazeteciler yetiştirmek” olduğunu söyledi. “Halkın haber almak hakkını savunan, barış yanlısı ve ilerici bir gazetecilik anlayışını” benimsediklerini kaydeden Gökçe, “Geçen sene Can Dündar’ın, Can Soyer ve Fatih Yaşlı’nın katıldığı etkinlikler yaptık. Bu sene de topluluğumuza katılacak arkadaşlarımızla birlikte çalışmalar yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Edebiyat Topluluğu

Edebiyat Topluğunun Başkanı Elif Yıldırır, topluluğun geçen sene kurulduğunu kaydetti. Öykü yarışması, Mahir Ünsal Eriş söyleşisi ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için etkinlikler yaptıklarını belirten Yıldırır, “İLEF’li öğrencilerle iyi edebiyatı buluşturmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki dönemde Fikret Otyam anısına röportaj yarışması düzenleyeceğiz” dedi.

Tiyatro Topluluğu

Fotoğraf: Petek Ersoy

Fotoğraf: Petek Ersoy

Tiyatro Topluluğu Başkanı Merve Özkan, “Biz; eğlenebileceğimiz, öğrenebileceğimiz, kendimizi geliştirebileceğimiz bir oyun sahnelemek istiyoruz. Amacımız, İLEF’in derslerden ibaret olmadığını göstermek” dedi. Özkan, “Geçen eğitim-öğretim yılında drama, doğaçlama, müzikal çalışmaları yaptık. Bu yıl da yeni arkadaşlarımızla çalışmalar yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7869
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Yeni İLEF’lilere atölyeler ve topluluklar tanıtıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat