2 Ağustos 2023, Çarşamba - 01:12

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Yeni İLEF’lilere bölümleri tanıtıldı

Tarih: 13 Eylül 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 260

2017- 2018 uyum programında bugün öğleden sonra İLEF bölümlerinin tanıtımı yapıldı. ATK Sanatevi’ndeki tanıtım toplantısında yeni gelen öğrenciler bölüm hocalarıyla tanıştı.

Uyum programının ikinci gününde, Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde 13.30 – 17.00 saatleri arasında İLEF’in bölümleri tanıtıldı.

Gazetecilik Bölümü

Gazetecilik bölümünün tanıtımı ile başlayan programda Prof. Dr. Abdülrezak Altun yeni ileflilerle sohbet ederek, okul hakkındaki görüşlerini ve öğrencilerin gelecek hakkındaki planlarını sordu.

Fotoğraf: Sibel Can

Fotoğraf: Sibel Can

Daha sonra Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurcan Törenli, öğrencileri tebrik ederek bölüm hakkında bilgi verdi. Konuşmasında öğrencilerin genelde lisede özgür bir ortam olmadığı, üniversitenin ise özgür bir ortama sahip olduğuna dair düşüncesine değinen Törenli, üniversiteyi düşünürken zamanın koşullarından nasıl etkilendiğini de göz önünde bulundurmak gerektiğini belirtti. Törenli “Öğrenciler buraya geldiklerindeki ideallerini, burada aldıkları derslerle nasıl bağlayacaklarına kendileri karar vermeli” dedi.

Törenli’nin konuşmasının ardından Prof. Dr. Çiler Dursun İLEF’in çok güçlü bir fakülte olduğunu dile getirdi ve alan bilgisi gerektiren muhabirlikleri isteyen öğrencilerin İLEF derslerinin yanında alana ait kitapları da okumasını tavsiye etti.

Araştırma Görevlisi Esra İnce ve Araştırma Görevlisi Ezgi Kaya’nın kendilerini tanıtmasının ardından, Görünüm’ün tanıtım videosu gösterildi. Gazetenin hocalarından Öğretim Görevlisi Gökhan Bulut, Görünüm hakkında bilgi vererek, atölyenin bölüm fark etmeksizin bütün İlef öğrencilerine açık olduğunu söyledi. Bulut konuşmasında ayrıca Görünüm’ün yeni sayısının yarın açılacak tanıtım masasında isteyenlere dağıtılacağını belirtti. Görünüm hocalarından Araştırma Görevlisi Tuğrul Çomu da öğrencileri tebrik ederek “Birlikte çalışmayı heyecanla bekliyoruz” dedi.

Fotoğraf: Senem Büyüktanır

Fotoğraf: Senem Büyüktanır

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü

Gazetecilik bölümünün ardından Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünün tanışma toplantısı yapıldı. Açılış konuşmasını bölüm başkanı Prof. Dr. Sema Becerikli’nin yaptığı toplantıya katılan bölüm hocaları öğrencilere okullarıyla ilgili bilgi verirken soruları da yanıtladı. Öğretim Görevlisi Reyya Advan’ın reklamcılığın ilginç ve güzel göründüğünü, ancak tavsiye etmediğini söylemesi dikkat çekti. Öğrencilerden gelen “Reklamcılığı neden önermiyorsunuz? Mesleğe saygısızlık mı var?” sorusuna Advan, “Hayır, işin doğası bu. Zorluklarla emek harcanıp 30 saniyede çöpe atılan bir iş ortaya çıkarıyorsunuz” cevabını verdi.

Fotoğraf: İlke Ölmez

Fotoğraf: İlke Ölmez

İLEF’teki ders seçim sisteminin öğrencinin kendini Gazetecilik, Radyo-Televizyon ve Sinema, Hakla İlişkiler ve Tanıtım olmak üzere üç bölümde geliştirmesine olanak sağlayacak şekilde düzenlenmiş olduğunun vurgulandığı toplantıda Doç. Dr. Melike Aktaş “İnsanlar iletişim alanında çalışmaya hevesli. Başka fakültelerden mezun olanlar da sizinle aynı mesleği yapıyor. Kendinizi farklı alanlarda geliştirerek ön plana çıkın” şeklinde konuştu. Bölüm hocaları Doç. Dr. Fatih Keskin, Doç. Dr. Pınar Özdemir, Arş. Gör. Beris Artan, Arş. Gör. İlkin Esen Yıldırım, Öğr. Gör. Mehmet Sobacı ve Arş. Gör. Nilüfer Pınar Kılıç da öğrencilere “hoş geldiniz” dedi.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü

Uyum programında son olarak Radyo Televizyon ve Sinema bölümü tanıtıldı. Bölüm başkanı Prof. Dr. Ruken Öztürk’ün konuşması ile başlayan tanıtımda bölüm hocalarına dair bilgi verildi. Üniversitenin ve şehrin öğrencilere sunduğu bütün olanaklardan faydalanılması gerektiğini vurgulayan Öztürk kuramsal derslerin perspektif kazanmak için önemli olduğunu belirtti.

Fotoğraf: Emre Akcebe

Fotoğraf: Emre Akcebe

Konuşmanın ardından bölüm hocaları Yrd. Doç. Dr. Eren Yüksel, Öğr. Gör. Dr. Ali Karadoğan, Öğr. Gör. Enver Özüstün, Öğr. Gör. Halil R. Güven, Öğr. Gör. Itır Gökgücü Demiray, Arş. Gör. Oğuzhan Burak, Uzman Dr. Engin Şafak Dikmen, Uzman Hatice Kurt ve Uzman İbrahim Önder öğrencileri selamladı ve başarılar diledi. Uygulama atölyelerine katılımın ve becerileri geliştirmenin gerekliliğinden bahsedilen toplantı öğrencilerin soruları ile sonlandı.

Uyum programında yarın, İLEF atölye ve topluluklarının yanı sıra Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Kadın Platformu Koordinatörlüğü tanıtılacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/14969
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Yeni İLEF’lilere bölümleri tanıtıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat