15 Temmuz 2023, Cumartesi - 21:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Yeterlilik sınavında öğrencilerin yüzde 90’ı başarısız oldu

Tarih: 21 Eylül 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 517

Yabancı Diller Yüksekokulu, dil yeterlilik sınav sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre sınava giren her on yeni kayıtlı öğrenciden dokuzu sınavda başarısız oldu. Toplam 313 kişi sıfır puanın üzerine çıkamadı.

ic1Ankara Üniversitesi (A.Ü.) Yabancı Diller Yüksekokulu, dil yeterlilik sınav sonuçlarını açıkladı. Geçtiğimiz Cuma günü yapılan sınavda toplam 1566 yeni kayıtlı öğrenciden, sadece 170 tanesi başarılı oldu. Her on öğrenciden birinin başarılı olabildiği sınavda, öğrencilerin %20’si sıfır puan aldı. Sınavdan başarılı olmak için, öğretim dili tamamen yabancı dil olan öğrencilerin 70, %30 yabancı dille öğretim yapan öğrencilerin ise 60 puan almaları gerekiyordu.

İLEF öğrencilerinin başarı oranı yüzde 20

Dil yeterlilik sınavına, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesine (İLEF) kayıtlı 105 öğrenci girdi. Sınava Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden dokuz öğrenci isteğe bağlı girerken, geri kalan 96 öğrenci ise zorunlu olarak girdi. Sınava zorunlu olarak 51 kişinin girdiği Gazetecilik bölümünden 8 öğrenci, 45 kişinin girdiği Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden ise 11 öğrenci başarılı oldu.

ic2Sınavda başarılı olan öğrenciler, 30 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında interaktif olarak ders kayıtlarını yaptıracak. Başarısız olan öğrenciler ise 28 Eylül’de Gölbaşı Kampüsünde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulunda derslerine başlayacak. Hazırlık eğitimi alacak öğrencilerin ders programları ve sınıf listeleri, 27 Eylül’de Yabancı Diller Yüksekokulunun internet sitesinden duyurulacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7948
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Yeterlilik sınavında öğrencilerin yüzde 90’ı başarısız oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat