17 Temmuz 2023, Pazartesi - 16:13

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Yine tren kazası: 9 kişi hayatını kaybetti… Prof. Dr. Albayrak da aralarında

Tarih: 13 Aralık 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 154

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Trenin bugün sabah saatlerinde yaptığı kazada, Ankara Valiliğinin açıklamasına göre, 7 kişi öldü. Hayatını kaybedenler arasında Ankara Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Berahitdin Albayrak da bulunuyor.

Ankara – Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, saat 06.30 sıralarında, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda yol kontrolüyle görevli kılavuz tren ile çarpıştı. Ankara Valiliği kazada biri makinist 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 3’ü ağır 86 kişinin de yaralandığını açıkladı. Kazada Ankara Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı, Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak da hayatını kaybetti. Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Prof. Dr. Hicabı Kırlangıç’ın ise ağır yaralı olduğu öğrenildi.

206 yolcu vardı

Kaza yapan yüksek hızlı trende toplam 206 yolcunun bulunduğu öğrenildi. Kazada yaralananlar, ambulanslarla Onkoloji Hastanesi, Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi, Numune Hastanesi, Hacettepe Hastanesi ve Yenimahalle Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/21100
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Yine tren kazası: 9 kişi hayatını kaybetti… Prof. Dr. Albayrak da aralarında

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat