4 Mayıs 2024, Cumartesi - 16:39

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

Tarih: 01 Eylül 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 135

Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı. Yerleştirme sonuçlarına göre İLEF, kamu üniversiteleri arasında yine üst sırada yer alıyor.

YKS sonuçları 31 Ağustos’ta açıklandı. Ülke genelinde 38’i devlet üniversitelerinde olmak üzere 65 İletişim Fakültesi arasında İLEF’e, bu yıl bünyesindeki üç program için toplam 111 yeni öğrenci yerleşirken İLEF’in başarı sıralamalarındaki istikrarını sürdürdüğü görüldü.

Kamu üniversiteleri arasında en düşük kontenjana sahip olan İLEF, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde en yüksek puanla tercih edilen dördüncü, Gazetecilik ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım programlarında ise yurt genelinde en yüksek puanlarla tercih edilen okul oldu.

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi vakıf üniversiteleri arasında yine en üst sırada yer alırken, lisans programını bu yıl açan Hacettepe Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nin, yüksek sıralamalardan öğrenci kabul ettiği görüldü. Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi, daha önce yalnızca yüksek lisans ve doktora programlarına sahipti.

ÖSYM‘nin verilerinde 128 bin 508 kişilik kontenjanın boşta kaldığı ve yaklaşık 550 bin adayın tercih yapmadığı görüldü. Açıkta kalan kontenjanlar için ise ek yerleştirme yapılacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19263
Yol: Ana sayfa » Yazılar » YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat