25 Temmuz 2023, Salı - 04:43

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Dopingle mücadeleye hukukçu gözüyle bakıldı

Tarih: 19 Haziran 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 128

Dopingle Mücadele Medya Atölyesinin ikinci seminerinde Avukat Mehmet Yoğurtçuoğlu, “Hukukçu bakış açısıyla doping ve dopingle mücadele” hakkında konuştu.

Dopingle Mücadele Medya Atölyesi, “Hukukçu Bakış Açısıyla Doping ve Dopingle Mücadele” başlıklı seminerle devam etti. Saat 15.00’de başlayan seminerde Av. Mehmet Yoğurtçuoğlu, katılımcılara doping cezalarının tarihçesi ve dopinge karşı yürütülen hukuki mücadeleler hakkında bir sunum yaptı. Olimpiyatlarda 1968 yılında kanında alkol bulunmasıyla ilk defa doping cezası verilen İsveçli Hans Gunnar Liljenwall’den bahseden Av. Yoğurtçuoğlu, doping vakalarının yıllar içindeki dağılımı üzerinde durdu.

Fotoğraf: Anıl Doğruluk

Fotoğraf: Anıl Doğruluk

“Dopingli sporculara verilen cezalar arttı”

Yoğurtçuoğlu, 2000’lere gelindiğinde dopingle mücadeleye ayrılan bütçenin artmasıyla, analiz yöntemlerinin geliştiğini ve doping tespitlerinin buna bağlı olarak  arttığını kaydetti.  Yoğurtçuoğlu, dopingle mücadelede idrar ve kan testi gibi tıbbi kontrollerin yanı sıra, kamu spotlarının kullanılmasının önemli bir adım olduğunu söyledi.

Dünya Doping ile Mücadele Ajansı’nın (WADA) dopingle mücadele ilke ve kurallarını kapsayan hukuki standartlarının, 2015 yılında 152 sayfa ve yaklaşık 2 bin 300 değişiklikle güncellendiğini söyleyen Av. Yoğurtçuoğlu, “Bu değişiklikler sonucu dopingli sporculara verilen cezalar arttı. Doping kullanıldığı tespit edilen sporculara verilen men cezası 2 yıldan 4 yıla çıkarıldı. 2015 yılı dopingle mücadelede bir dönüm noktası oldu” dedi.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/14650
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Dopingle mücadeleye hukukçu gözüyle bakıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat