17 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:42

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

YÖK Başkanı Saraç açıkladı: Bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacak

Tarih: 26 Mart 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 44

Yükseköğretim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yaptığı açıklama ile bahar döneminde yüz yüze eğitimin yapılmayacağını açıkladı. Uzaktan eğitimin mümkün olmadığı uygulamalı ders ve programlar ise yaz aylarında tamamlanacak.

Dün akşam saatlerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile ilkokul, ortaokul ve liselerin tatili 30 Nisan’a kadar uzatılmıştı. Üniversitelerin ne olacağı ile ilgili açıklama ise bugün YÖK Başkanı Yekta Saraç’tan geldi. Saraç, bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacağını, uzaktan eğitimin mümkün olmadığı uygulamalı ders ve programlar yaz aylarında tamamlanacağını açıkladı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 25-26 Temmuz’a ertelendi.

Üniversiteliler bahar dönemini evinde geçirecek

YÖK Başkanı Saraç, bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verildiğini açıkladı. “Üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır” diye konuşan Saraç, uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı derslerin ise yaz aylarında tamamlanacağını ifade etti.

YKS sınavı ertelendi

Saraç, 20-21 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan YKS sınavı ile ilgili de açıklamada bulundu ve sınavın 25-26 Temmuz’a ertelendiğini duyurdu. “YKS soruların kapsamı ve alanları Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde, onlardan gelen tekliflere göre şekillenecek” diye konuşan Başkan Saraç, önceki sınavların çerçevesinde olacağını dile getirerek öğrencilerden rahat olmalarını istedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/27613
Yol: Ana sayfa » Yazılar » YÖK Başkanı Saraç açıkladı: Bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat