2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:20

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Yolunda A.Ş’ye Frankfurt Film Festivali’nde ödül

Tarih: 06 Ekim 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 121

Yolunda A.Ş. Çinçin Bağları Hikayesi, en çok izlenen Türk filmi olarak Frankfurt Türk Film Festivali’nde seyirci özel ödülüne değer görüldü.

Bu yıl 16.sı düzenlenen Altın Elma 2016 Frankfurt Türk Film Festivali Seyirci Ödülü’nü Yolunda A.Ş. Çinçin Bağları Hikayesi filmi kazandı. Senaristliğini Hasan Göktaş’ın, yönetmenliğini ise Emre Budak’ın üstlendiği, Yolunda A.Ş. Çinçin Bağları filmi 2015 yılının en çok izlenen filmi oldu. Yolunda A.Ş film ekibi, 31 Ekim’de Frankfurt’ta yapılacak törende ödülüne kavuşacak.

Ankara’nın Çinçin Bağları mahallesinde büyümüş Fehmi Kır ve arkadaşlarının, Başkent sokaklarında “Yolunda” olmalarının hikâyesini işleyen film, izleyiciyle ilk olarak 2012 yılında internet mini dizisi olarak buluşmuştu. Ankara’nın meşhur Çinçin bağlarında yaşanan kentsel dönüşümü kara mizahla anlatan film, ulusal ve uluslararası film festivallerinde boy gösterdi.

Yenel: “Sanat gerçeklikten beslenmeli”

Filmin başrol oyuncusu Erdağ Yenel, geçtiğimiz yıl GÖRÜNÜM’e verdiği söyleşide şunları söyledi:

“Bugünün dizilerinde, filmlerinde yoksul mahalleler üzerinden bir konumlanış görmüyoruz. Hemen hemen hepsinde zengin kesimin hayatlarının yansıtıldığını izliyoruz. Biz tam tersi, eğer sanatsal bir faaliyet olacaksa bunun toplumun gerçekliğini yansıtması ve sanatın bizzat bu gerçeklikten beslenmesi gerektiğini düşünüyoruz.  Biz orada belgesel çekmedik. Derdimiz o gerçekliğin içerisinde kurguyla harmanlanan bir iş çıkartmaktı ortaya. Gerçeklik çok daha ağır çünkü. Çinçin’i birebir, anlatmaya kalksaydık Türkiye buna hazır değildi.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12300
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Yolunda A.Ş’ye Frankfurt Film Festivali’nde ödül

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat