26 Temmuz 2023, Çarşamba - 16:56

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

YTB Medya Atölyesi’19 sona erdi

Tarih: 13 Temmuz 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 109

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve İLEF iş birliğiyle düzenlenen Medya Atölyesi’19 dün sona erdi. Kapanış programında, atölyede üretilen ürünlerin tanıtımı ve sunumları yapıldı.

İLEF’te düzenlenen Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Medya Atölyesi’19 dün sona erdi. Pazartesi başlayan ve beş gün süren etkinliğin kapanış programı ATK Sanat Evi’nde gerçekleşti. Programda atölyeler hazırladıkları ürünlerin tanıtım ve sunumunu yaptı.

Sunuculuğunu Öğr. Gör. Hatice Kurt’un yaptığı etkinlikte açılış konuşmasını yapan İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, kurum yetkililerine ve misafir öğrencilere teşekkür ederek “Daha önceki atölyelerde hep iletişim fakültesi öğrencileriyle çalışmıştık. Bu atölyede iletişim alanından olmayan arkadaşlar da vardı. Umarım onlara da öğretici olmuştur. Hem fikir hem üretim alanında çalıştılar” dedi.

Sayit Yusuf

Prof. Dr. Altun’un konuşmasının ardından, YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, “Bugün burada yeni hatıralar, dostluklar oluşmuş. Buradaki akademik çalışma kıymetli ama slaytta gördüğümüz kadarıyla insani, beşeri anlamda güzel anlar yaşamışsınız. Mesleki birikim bakımından da iletişim fakültesi güzel fırsatlar yaratmış. Bu, bizim uluslararası öğrenci getirme stratejimiz bakımından tam yapmak istediğimiz bir şey” diyerek İletişim Fakültesi’ne teşekkür etti. Yusuf’un konuşmasından sonra atölye sunumlarına geçildi.

Radyo Atölyesi

Radyo Atölyesi, uluslararası öğrencileri kendi dillerinde konuşturarak farklı dillerde Türkiye Bursları’nı anlatan podcastler hazırladı. Bu podcastlerden oluşturduğu kolajı dinletti.

Reklam Atölyesi

“Türkiye’de okumak değer kazandırır” mesajından hareket eden ve birden fazla ana kavram belirleyen Reklam Atölyesi hazırladıkları kampanyayı sundu.

Fotoğraf Atölyesi

İlk günden itibaren aktüel olarak fotoğraf çektiklerini, stüdyo çekimi ve dış çekim yaptıklarını söyleyen Fotoğraf Atölyesi bunun yanı sıra “Türkiye’de yabancı ülkelere garip gelen durumlar” temasıyla çektikleri fotoğrafları sundu.

Halkla İlişkiler Atölyesi

Reklam Atölyesi’nin belirlediği ana kavrama bağlı kalarak bir uygulama geliştirdiklerini ve bu uygulamaya yönelik halkla ilişkiler kampanyası hazırladıklarını belirten Halkla İlişkiler Atölyesi ve İletişim Birimi, kampanyanın sunumunu yaptı.

Film Atölyesi

Diğer atölyelerden gelen fikirleri geliştirerek prodüksiyonunu yaptıklarını belirten Film Atölyesi, çektikleri video ve kısa filmleri izletti.

Haber Atölyesi

Etkinliğin son sunumunu yapan Haber Atölyesi, Medya Atölyesi’ndeki beş günlük faaliyetleri ve uluslararası öğrencilerle ilgili özel haber çalışmalarını içeren Medya Atölyesi Bülteni’ni dağıttı.

Etkinliğin sonunda, katılımcılara katılım belgesi dağıtılarak hatıra fotoğrafı çekildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24250
Yol: Ana sayfa » Yazılar » YTB Medya Atölyesi’19 sona erdi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat