17 Temmuz 2023, Pazartesi - 04:55

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

YTB ziyaretinde kurumlar arası işbirliği vurgulandı

Tarih: 10 Temmuz 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 154

Medya Atölyesi’nin ikinci gününde atölye kapsamında öğrenciler YTB’yi ziyaret etti. Ziyarette İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun ile kurum yetkilileri kurumlara arası ilişkileri değerlendirdi.

Atölyenin ikinci gününde öğrenciler ve İLEF heyeti tarafından YTB ziyaret edildi. Ziyarette İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun ile kurum yetkilileri kurumlar arası işbirliğini arttırmaya yönelik niyetlerini vurguladı.

Konuşmalar öncesi Türkiye Bursları hakkında çeşitli tanıtım videoları gösterildi. Gösterimin ardından ilk olarak söz alan Prof. Dr. Altun, yetkililere kendilerini misafir ettikleri için teşekkür ettikten sonra bu tür ziyaretlerin kurum binaları içerisindeki işleyişi öğrencilerin görmesi açısından önemli olduğunu söyledi. Altun, çalışmaların beşinci güne kadar süreceğini hatırlattıktan sonra cuma günü kurum yetkililerini kendilerinin ağırlayacağını dile getirdi.

İLEF Dekanı Prof. Dr. Altun’un ardından konuşan YTB Başkan Yardımcısı Sayit Yusuf, “Böyle güzel, hayırlı bir işte ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz” diyerek, iletişim alanının çağdaş toplum ile demokratik sistemin bugünü ve yarını için önemini vurguladı. Bu anlamda Türkiye’nin birikimini uluslararası öğrencilere aktarmanın büyük şans olduğunu ve Türkiye’de eğitim gören bu öğrencilerin ülkelerinde kendi alanlarında önemli insanlar olarak hizmet vereceğini belirtti. “YTB’nin tüm imkânları sizin imkânınızdır” diyen Yusuf, her türlü olanaklarıyla İLEF’in yanında olduklarını ifade etti.

Bir diğer Başkan Yardımcısı Abdul Hadi Tunus ise Yusuf’un ardından yaptığı konuşmada, YTB Medya Atölyesi’nin kendileri için önemli bir husus olduğunu söyleyerek, çağın gerekliliği nedeniyle Türkiye’nin yaptığı işleri çok iyi duyurması gerektiğini belirtti. “İşbirliğini arttırmak için çalışacağız” diyen Tunus, iyi bir ekiple gece gündüz çalıştıklarını vurgulayarak, YTB olarak yakın zamanda yurtiçi ve yurtdışında yaptıkları etkinliklerden bahsetti. Geçtiğimiz hafta 3 bin uluslararası öğrencinin mezuniyetini gerçekleştirdiklerini belirten Tunus, kurumlar arası yapılacak ortaklık sayesinde büyük bir katma değer yaratılacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24236
Yol: Ana sayfa » Yazılar » YTB ziyaretinde kurumlar arası işbirliği vurgulandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat