16 Temmuz 2023, Pazar - 17:12

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Yücel Dursun son yolculuğuna uğurlandı

Tarih: 17 Aralık 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 1.556

Dün hayatını kaybeden DTCF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahtiyar Yücel Dursun, DTCF Farabi Fuayesinde yapılan törenin ardından Cebeci Asri Mezarlığına defnedildi.

Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ankara Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun’un Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’ndeki (DTCF) cenaze töreninde taziyeleri eşi Prof. Dr. Çiler Dursun ve oğlu Çağlar Dursun ile Yücel Dursun’un akrabaları kabul etti. Dursun’un cenazesi, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’in yanı sıra çok sayıda meslektaşı, öğrencisi ve okurunun katıldığı törenin ardından Cebeci Asri Mezarlığına defnedildi.

“Yücel’in yetiştirdiği ilk öğrenci benim”

Dursun’un fakültedeki uğurlama töreninde konuşan eşi, İLEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiler Dursun, Yücel Dursun’un sağlık sorunlarına rağmen üretmeyi bırakmadığını belirttiği konuşmasında “Düşünceyle ilişkilendirerek işine, felsefeye ve düşünceye çok saygı duyardı. Toplumları bunun değiştirdiğini düşünürdü” dedi. Yücel Dursun’un “Oyunun Ontolojisi” kitabının ön sözünden kimi bölümler de okuyan Prof. Dr. Çiler Dursun, şöyle konuştu:

“Olağanüstü iyi bir insandı. Olağanüstü biri olunca iyi bir eş, iyi bir baba ve iyi bir akademisyen oluyorsunuz. Yücel’in yetiştirdiği ilk öğrenci benimdir. Bizim hayat paylaşımımız boyunca, hiç bilmediğim bir alana ve kendisinin oluşturduğu özgür düşünce dünyasına beni adım adım dahil etmiştir. Onun için de ayrıca şanslı hissediyorum.”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de Dursun için düzenlenen törendeydi. Prof. Dr. İbiş, burada yaptığı konuşmada  “Ölüm zamansız olunca, üst üste böyle kazalarla insanın isyanı, öfkesi ve üzüntüsü ön plana çıkıyor” dedi. Erkan İbiş, Yücel Dursun’un üniversiteye, eğitime ve araştırmaya daha çok katkı verebilecek bir yaşta aramızdan ayrılmasının ise büyük bir üzüntü sebebi olduğunu ifade etti.

DTCF Dekanı Prof. Dr. İhsan Çiçek de fakülte adına uğurlama konuşmasını yaptı. Yücel Dursun’un dürüst ve centilmen bir isim olduğunu ifade eden Çiçek, “Tarihteki birçok filozof gibi matematik ve felsefe arasındaki varoluşsal ilişkiyi keşfetmeye çalışan ve sanki bundan çok uzakmış gibi duran ancak belirli bir matematik ve felsefesi olan oyun kavramını irdeleyen, kendi deyimiyle buluşçu bir felsefecidir” dedi.

DTCF eski dekanlarından Prof. Dr. Necdet Adabağ da törende konuşanlar arasındaydı. Son günlerde kazalar sonucu iki akademisyen arkadaşlarını kaybettiklerini ifade eden Adabağ, “Yücel, Tek kelimeyle haza bir beyefendiydi” diye konuştu.

 

Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Turan da Yücel Dursun’un önemli bir kayıp olduğunu belirterek “Sevginin en önemli parçası yas tutmayı bilmekmiş, içimizde yaşatabilmek ya da bu dünya onsuz nasıl olur diye düşünebilmek” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP TBMM Grubu adına gönderilen çelenkler de salonda yer aldı.

Dursun’un cenazesi, İsmet Oğultürk Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda defnedildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/21137
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Yücel Dursun son yolculuğuna uğurlandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat