26 Temmuz 2023, Çarşamba - 08:22

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Zorunlu hazırlık kaldırıldı

Tarih: 24 Eylül 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 93

İletişim Fakültesi’ne bağlı GZT ile RTS bölümlerinde artık Türkçe öğretim yapılacak.

Yüzde 30 İngilizce öğretim yapılan İLEF Gazetecilik ile Radyo, Televizyon ve Sinema bölümleri, 2018-2019 öğretim yılından başlayarak yüzde 100 Türkçe öğretim yapacak. Söz konusu bölümlere bu yıl yerleşmiş öğrenciler, geçmiş yılların aksine zorunlu olarak hazırlık okumayacak. Geçtiğimiz yıllarda zorunlu hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler ise, yeni dönemle birlikte 1. sınıftan öğrenime başlayabilmek için fakültelerine dilekçeyle başvurdu. İletişim Fakültesi’yle birlikte Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne bağlı tüm bölümler de 2018-2019 öğretim yılı itibariyle yüzde 100 Türkçe öğretime geçmiş bulunuyor.

Hazırlık okumak isteyenlere 471 kişilik kontenjan ayrıldı

“İsteğe bağlı hazırlık” okumak isteyen öğrenciler, sınıflarına kayıt yaptırarak Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı’na girebiliyor. 2018-2019 öğretim yılında isteğe bağlı hazırlık sınıfına Dil-Tarih ve Coğrafya, Diş Hekimliği, Eczacılık, Eğitim Bilimleri, Fen, Güzel Sanatlar, Hemşirelik, Hukuk, İletişim, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Siyasal Bilgiler, Spor Bilimleri, Uygulamalı Bilimler, Veteriner, Ziraat Fakülteleri’nin bazı bölümlerinde ve Beypazarı, Haymana, Kalecik MYO’larda öğrenimine başlayacak öğrenciler başvurabiliyor. Söz konusu Fakülte ve MYO öğrencilerine ise hazırlık için 471 kişilik kontenjan ayrıldı.Zorunlu hazırlık programının devam ettiği bölümlerde öğrenim görecek öğrenciler ise Hazırlık Muafiyet Sınavı’nı veremedikleri takdirde zorunlu hazırlığa devam edecek.

Zorunlu hazırlıkta “kurlu sistem” başladı

Zorunlu ve isteğe bağlı hazırlık programları, her biri 8 hafta süren Güz 1, Güz 2, Bahar 1 ve Bahar 2 olmak üzere dört dönemden oluşuyor. Hazırlık sınıflarında, haftalık 23 saat ders görülüyor. “Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı”na giren öğrenciler, sınav sonuçlarına göre; L1, L2, L3 ve L4 seviyelerine yerleştiriliyor. İlk sınavda gerekli başarıyı sağlayan öğrenciler ise konuşma, dinlediğini anlama ve dil bilgisi becerilerini ölçen ikinci aşama sınavına girmeye hak kazanıyor. Bu aşamada yüzde 30 yabancı dille öğretim yapılan lisans programlarına kayıtlı olup, 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alan öğrenciler ile öğretim dili tamamen yabancı dil olan programlara kayıtlı, 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alan öğrenciler hazırlıktan muaf sayılıyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19416
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Zorunlu hazırlık kaldırıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat