20 Temmuz 2023, Perşembe - 20:22

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Zülfü Livaneli Sanat Merkezi açılıyor

Tarih: 02 Ekim 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 60

Çankaya Belediyesi tarafından Ankara’nın Yıldızevler Mahallesi’nde inşa edilecek Zülfü Livaneli Sanat Merkezi’nin temeli atıldı.

Çankaya Belediyesi tarafından inşa edilecek Zülfü Livaneli Sanat Merkezi’nin temeli atıldı. Yıldızevler Mahalllesi’nde inşa edilecek Zülfü Livaneli Sanat Merkezi’nin temel atma töreni Çankaya Belediyesi Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde yapıldı. Törene, sanatçı Zülfü Livaneli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Nebil Özgentürk, CHP milletvekilleri, Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

“Onore edilmeye alışkın değiliz”

Temel atma töreninde konuşan Zülfü Livaneli, “Çankaya Belediyesinin böyle bir karar verdiğini duyunca şaşırdım. Biz Türkiyeli sanatçılar yaşarken onore edilmeye alışkın değiliz. Baskıya, sansüre, sürgüne ve hapse  alışkınız” dedi. Lozan tartışmalarını işaret eden Livaneli, halk kültürüne Cumhuriyet ile birlikte önem verilmeye başlandığını anımsattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Diktatörler sanatı ve sanatçıyı sevmez. Sanatçılara baskı ve zulmü, hapishaneyi reva görür. Çünkü diktatörler düşünmeyi, sorgulamayı ve aydınlığı sevmezler” ifadelerini kullandı.

“Kültür ve sanata önem veriyoruz”

Çankaya Belediyesi’nin kültür ve sanata özel bir önem verdiğini belirten Çankaya Belediyesi Başkanı Alper Taşdelen de yaptığı konuşmada Çankaya Belediyesi’nin kültür ve sanata özel bir önem verdiğini belirtti. “Bu Cumhuriyetin temeli kültürdür diyen Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı bir görevdir de. Bu bilinçle Yaşar Kemal, Can Yücel gibi pek çok büyük değerimizin adını Çankaya’da yaşatıyoruz” diyen Taşdelen, “Sanatçılarımız hayattayken gereken özeni göstermiyoruz. Biz bu sanat merkezimize Zülfü Livaneli adını verirken, bu değerlendirme esin kaynağımız oldu” değerlendirmesi yaptı.

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen birlikte butona basarak temele ilk harcı döktüler.

Bin 100 metrekare alana inşa edilecek olan Zülfü Livaneli Sanat Merkezi’nde müzik, fotoğrafçılık, drama, resim kursları atölyelerinin yanı sıra iki de sergi salonu yer alacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12182
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Zülfü Livaneli Sanat Merkezi açılıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat