23 Temmuz 2023, Pazar - 22:19

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

3. Uluslararası Feminist Forum Cuma günü başlıyor

Tarih: 10 Mart 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 58

Kaos GL Derneği ile Ankara Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM) ve Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları’nın düzenlediği 3. Uluslararası Feminist Forum Cuma günü başlıyor.

3-uluslararasifeministforumKaos GL Derneği ile Ankara Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM) ve Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları’nın düzenlediği 3. Uluslararası Feminist Forum Cuma günü başlıyor.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde 14-15-16 Mart günlerinde gerçekleştirilecek Ermenistan, Gürcistan, Hindistan, İngiltere, Kanada, Kuzey Kıbrıs, Makedonya ve Mısır’dan konuşmacılar katılacak. Etkinliğe feminist araştırmacı, yazar ve aktivist Cynthia Cockburn da katılacak. Cockburn, “Savaşın toplumsal cinsiyeti: Barış için feminist stratejiler” başlığıyla bir sunum yapacak. “Kıbrıs’ta Kadınlar, Bölünme ve Toplumsal Cinsiyet Düzeni” isimli bir kitabı da bulunan Cockburn, daha önce de Türkiye’de 8 Mart etkinliklerine katılmıştı.

Foruma Cockburn’un yanı sıra, Nazan Üstündağ, Simten Coşar gibi akademisyenlerin yanı sıra Sebahat Tuncel, Handan Çağlayan, Doğuş Derya gibi siyasetçiler, Acil Eylem Fonu’nun temsilcileri ve sanatçılar da katılacak.

Herkese açık ve ücretsiz olacak etkinlikte İngilizce-Türkçe, Türkçe-İngilizce çeviri olacak.

Forumla ilgili ayrıntılı bilgi http://kasaum.ankara.edu.tr/?p=1994 adresinden edinilebilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3473
Yol: Ana sayfa » Yazılar » 3. Uluslararası Feminist Forum Cuma günü başlıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat