24 Temmuz 2023, Pazartesi - 19:30

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ahu Özyurt İLEF öğrencileri ile buluştu

Tarih: 05 Mayıs 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 70

CNN Türk şef editörü Ahu Özyurt, İLEF öğrencileriyle “Değişen Medya Düzeninde Televizyon Haberciliği” konulu söyleşide buluştu.

ahuozyurtilef

Fotoğraf: Laçin Nisbet

CNN Türk şef editörü Ahu Özyurt Ahmet Taner Kışlalı Sanatevinde İLEF öğrencileriyle bugün gerçekleştirdiği söyleşide sahadaki gazetecilik deneyimlerini anlattığı “Gece Görüşü” kitabını tanıttı. Kitabında yer alan deneyimlerinden bazılarını dinleyicilerle paylaşan Özyurt, televizyon haberciliği ile haber televizyonculuğu arasındaki farkları da anlattı.

“Sosyal medyanın varlığı bizim için meydan okumadır”

Etkinlikte öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Ahu Özyurt, “İnternet haberciliği televizyon haberciliğinin yerini alır mı?” sorusu üzerine haber kanallarının yerini alabileceğini aslında sosyal medyanın gazeteciler için bir tehdit olduğunu fakat bir yandan da sosyal medyanın haber kaynaklarına ulaşma konusunda işlerini kolaylaştırdığını belirtti. Sosyal medyanın gelişmesinden sonra ana akım medyanın görevinin değiştiğini şimdiki görevinin, sosyal medyayı denetlemek, filtrelemek ve doğru haberi hızlı bir şekilde paylaşmak olduğunu söyledi.

Gazeteciliğin temel faktörlerinden de bahseden Öztürk, sabırlı ve meraklı olmanın yanı sıra soru sormak kadar dinlemeyi bilmenin de önemli olduğunu söyleyerek gazetecilik öğrencilerine tavsiyelerde bulundu. Gazeteciliğin sadece sıcak haberin üstüne atlamak olmadığını yeri geldiğinde iyi bir haber yakalamak için bir avcı gibi haberi uzun süre gözlemlemek gerektiğini anlatarak mesleki önerilerde bulundu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3764
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ahu Özyurt İLEF öğrencileri ile buluştu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat