23 Temmuz 2023, Pazar - 19:24

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Amerikalı yönetmen Judy Lief İLEF’te

Tarih: 07 Mart 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 119

Amerikalı yönetmen Judy Lief İLEF öğrencileriyle buluştu. Lief’in çektiği ilk uzun metrajlı belgesel “Deaf Jam”in gösterimi yapıldı. Dün yapılan gösterimin ardından yönetmen öğrencilerin sorularını yanıtladı.

judylief-ic2-070314Amerikalı yönetmen Lief İLEF öğrencileriyle buluştu. Lief’in Deaf Jam adlı belgeselinin gösterildiği ve söyleşinin yapıldığı etkinlik dün MTÖ sinema salonunda 18.30’da gerçekleşti. Etkinlik İLEF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdülrezzak Altun’un sunumuyla başladı. Lief ve film hakkında seyircileri bilgilendiren Doç. Dr. Altun filmin, yönetmenin kendi çabalarıyla ve Independent Television Service’ten (İTVS) destek alınarak çekildiğini belirtti.

“Engelsiz” film

Duymayan bir lise öğrencisinin iç çatışmalarını anlatan film, yüksek tempolu müziği ve zekice hazırlanmış grafikleriyle seyircilerin beğenisini topladı. Seyirciler arasında Ankara Üniversitesi’nde okuyan duyma engelli öğrenciler ve akademisyenler de yer alıyordu. Söyleşi kısmında Türkçe tercümanın yanı sıra duyma engelliler için de işaret dili tercümanı çeviri yaptı.

judylief-ic1-070314“Duyamayan” değil “Duymayan”

Lief’e gelen ilk gelen sorulardan biri filmin etkileyici müziğiyle ilgiliydi. Lief, profesyonel bir dans geçmişi olduğunu ve bunu filmle birleştirmekten keyif aldığını belitti. Lief, duyma engelli insanların iletişim kurabilmelerine yardımcı olmak gerektiğini ve bunun kendi ülkesinde de kolay olmadığını ama sivil toplum örgütleriyle birlikte hükümeti zorlayarak başarıya ulaştıklarını söyledi. Bunun yanında insanın kendini de değiştirmesi gerektiğini kaydeden Lief, kelimelerin insanın yaşamını çok etkilediğini ve “duyamayan” gibi olumsuz bir kelime yerine “duymayan” kelimesini kullanmamızın bile çok etkili olacağını dile getirdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3582
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Amerikalı yönetmen Judy Lief İLEF’te

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat