23 Temmuz 2023, Pazar - 11:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Üniversitesi akademik yılı Ata’ya ziyaretle açıldı

Tarih: 17 Eylül 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 230

Uyum programının son günündeki etkinliklerin adresi Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsüydü. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve yeni öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen törenin sonunda Bilim Ateşi yakıldı. Tandoğan’daki törenin ardından, Ankara Üniversitesi’ne yeni kayıt yaptıran öğrencilerle birlikte Anıtkabir’e yürüyüş gerçekleşti.

Tuyum2014-öztürk ve altunandoğan Kampüsünün rekreasyon alanında düzenlenen uyum programına, İletişim Fakültesi (İLEF) Dekanı Prof. Dr. Ruken Öztürk, Gazetecilik Bölüm Başkanı ve Üniversite Senato üyesi Prof. Dr. Çiler Dursun ile İLEF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdülrezak Altun’un yanı sıra fakültelerin dekanları ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı. Yaklaşık 10 bin öğrencinin katıldığı Uyum Programının son günü saat 09.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, öğrencilerin çok zorlu aşamalardan geçip binleri eleyerek bu üniversitenin yurttaşı oldukları için onları kutladı ve ekledi: “Ankara Üniversitesi öğrencisi olmanın kendine has özellikleri vardır. Bunların başında Ankara Üniversitelilik ruhu gelir. Nedir bu ruh derseniz; bu ruh içerisinde akıl, ilim, çağdaşlık ve kendine özgü değerlerin yanı sıra disiplin de vardır. Bu kavramlara sahip olduğunuz için kutluyorum.” Ankara Üniversitesi’nin dağarcığı zengin öğretim üyelerine sahip olduğunu, onların öğrencilerin hem mesleki becerilerde hem de farklı yönlerde gelişmelerine yardımcı olacaklarını belirten İbiş şöyle devam etti: “Ankara Üniversitesi öğrencisi olmak iyi bir entelektüel beceriye sahip olmak, uygarca tartışmayı bilmek, takım becerisini geliştirmek ve art niyet olmadan davranmak demektir. Okuduğunuz yıllar içeresinde tüm bunları elde edeceksiniz. Bu zaman içeresinde sıkıldığınız, bunaldığınız günler de olacak ama inanın ki sevinç günleriniz daha çok olacak.” Tüm öğrencilerin dünyayı daha iyi anlamak ve iyi bir insan olmak için Yahya Kemal’i, Nazım Hikmeti, Gogol’u okuması gerektiğinin altını çizen İbiş, yazarların hepsinin farklı görüş ve farklı bir bakışa sahip olduğunu söyledi.

Çağatay Zincirlioğlu: “Adaletsizliği Kaldırıyoruz”

uyum 2014bilim ateşi2Öğrenci Konseyi adına konuşan konsey başkanı Çağtay Zincirlioğlu herkesi selamladıktan sonra şunları söyledi: “Atatürk’ün bizlere emanet ettiği cumhuriyeti, muasır medeniyetler seviyesine çıkartacağız. Yeter, söz öğrencinin, yeter, karar öğrencinindir.” Ankara Üniversitesi lisans öğrencilerin sorunlarına değinen Zincirlioğlu, bu sorunların çözümüne dair yaptığı yeniliklere değindi. “Bizim görevimiz öğrencilerin sorunlarını çözmektir” diyen Zincirlioğlu yeni Ankara Üniversitesi lisans yönetmeliğinin içerdiği yeniliklerin altını çizdi ve ekledi: “Adaletsizliği kaldırıyoruz. Mezuniyet aşamasında kimsenin okulunu uzatmaması için mezuniyete üç ders zorunluluğunu getirdik. Bütünleme sınavı hakkı getirildi.”

Gücü öğrencilerden alarak güçlü bir öğrenci konseyi olduklarını ifade eden Zincirlioğlu, Prof. Dr. İbiş’in Ankara Üniversitesi’nin Rektörü değil adeta babası olduğunu belirterek kendisine teşekkür etti.

Ankara Üniversitesi’nin binlerce milletvekili yetiştirmiş köklü bir üniversite olduğunun altını çizerek Türkiye Cumhuriyeti’ni bu yıllara getiren öğrencilere yeni Türkiye inşasında çok işin düştüğünü söyledi.

İbiş, Özel Defter’e şunları yazdı:

uyum2014-anitkabir imzaAnıtkabir ziyaretinde mozoleye çelenk bırakılması sonrası İbiş, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı. “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk. Kurucusu olduğunuz Ankara Üniversitesi bu yıl yeni kayıt yaptıran öğrenciler ve onların yetiştirme sorumluluğunu üstlenen öğretim elemanları ile huzunuzdayız, bilgiyi toplum refahı için kullanabilen ve elde edilen refahın adil bir biçimde paylaşılmasını benimseyen gençler olarak yetişeceklerdir. Sizden aldığımız ilhamla, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak için büyük bir azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Nitelikli, yenilikçi, çalışkan ve ülkemize bağlı gençlerimizle göstermiş olduğunuz yüksek medeniyetler seviyesine ulaşacağımıza inanıyoruz. Büyük sevgi ve derin saygılarımla.”

uyum2014-anitkabir

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/4047
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Üniversitesi akademik yılı Ata’ya ziyaretle açıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat