23 Temmuz 2023, Pazar - 08:40

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Üniversitesi ve Microsoft Türkiye’den Teknolojik İşbirliği

Tarih: 16 Ekim 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 150

Ankara Üniversitesi ve Microsoft Türkiye arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Ankara Üniversitesi () Rektörlüğünde dün yapılan imza töreni Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş ile Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen arasında gerçekleşti. Microsoft’un sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapılan işbirliği ile Ankara Üniversitesi’nin 70 binden fazla öğrencisi Microsoft’un bulut hizmeti Office 365’i ücretsiz olarak kullanabilecek. Bununla beraber Microsoft teknolojileri ile yaratıcı fikirler ortaya koyan Ankara Üniversitesi mezunu iki girişimciye, bir yıl boyunca Microsoft Türkiye’nin Ankara ofisinde bulunan Microsoft Innovation Center’ın ofis ve teknolojik altyapı olanaklarından faydalanma imkanı sağlanacak. Ayrıca üniversitenin akademisyenleri de Microsoft IT Akademi ile çalışmalarında uzaktan eğitim içeriğinden faydalanabilecek.

au-microsoft-protokol

Üniversite ve özel sektör arasında yapılan işbirliklerinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Ankara Üniversitesi ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin bu alanda örnek bir çalışma olduğunu kaydetti. Rektör Erkan İbiş ise “Üniversitelerde bilişim sektörünü yakından takip etme zorunluluğunun yanı sıra bu sektöre yön vermesi gereken bir pozisyon da bulunuyor. Yapılan işbirliğinin üniversite ve öğrencilerimiz için oldukça önemli bir yer tutacağını düşünüyorum” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/4630
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Üniversitesi ve Microsoft Türkiye’den Teknolojik İşbirliği

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat