16 Temmuz 2023, Pazar - 08:01

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Cinsel Taciz Birimi’nin çalışmaları SBF’de tartışıldı

Tarih: 05 Mart 2012

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 100

“Hayır, hayır demektir!” sloganıyla çalışmalarına başlayan Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimi’nin amacı, SBF’de yapılan etkinlikte anlatıldı.

 Cinsel Taciz Birimi’nin çalışmaları SBF’de tartışıldı

Ankara Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM) bünyesinde kurulan Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimi (CTS) ve Eğitim-Sen Üniversiteler Şubesi’nin ortak düzenlediği cinsel taciz forumu 12 Mart 2012 tarihinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Küçük Amfi’de gerçekleşti. Forum’da CTS yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Alev Özkazanç, CTS’nin amaçları ve çalışmaları hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.

Üniversite içinde yaşanan, yaşanabilecek her türlü cinsel taciz ve saldırıya karşı farkındalık yaratmaya çalışan CTS’nin düzenlediği foruma katılım düşük olunca, Doç. Dr. Alev Özkazanç konuşmasına katılımın azlığına dikkat çekerek başladı ve birime olan ilginin yeterli olmadığını dile getirdi.

CTS olarak henüz yolun başında olduklarını söyleyen Özkazanç, “Bu birimle üniversitede cinsel tacize ve saldırıya karşı bir duruş oluşturuldu. Farkındalık yaratmak için anında tepki gösterebilmek için mağdurların haklarını koruyan bir anlayışla yaklaşıyoruz. Üniversitede çalışan herkese konuyla ilgili yol gösterecek çalışmalar yapmak istiyoruz” dedi.

Özkazanç konuşmasında özellikle CTS’ nin ne olmadığına dikkat çekti. İyi anlaşılmasını istediği noktaların cinsler arası ilişkileri bir kalıba sokmak, aralarında hiyerarşi bulunan kişilerin rızaya dayalı ilişkilerini hor göstermek olmadığını vurgulayan Özkazanç, cinsel konulardaki tartışmaların önünü almak istemediklerini ve buna benzer durumların kendi görevlerine ters düştüğünü ifade etti.

Doç. Dr. Alev Özkazanç son olarak şunları belirtti: “Birimimiz tek başına sorunların altından kalkamaz. Böyle bir çalışmaya önemli sorunları çözmek adına giriyoruz demedik. Birimin daha çok aktifleşmesi ve gelişmesi üniversitedeki kamuoyunda tartışılmasına bağlıdır.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/757
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Cinsel Taciz Birimi’nin çalışmaları SBF’de tartışıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat