16 Temmuz 2023, Pazar - 10:38

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

EDUCCON 2017 ATAUM’da başladı

Tarih: 07 Aralık 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 222

İlk kez bu yıl düzenlenen EDUCCON eğitim konferansı EBF ev sahipliğinde bugün ATAUM’da başladı.

Eğitimde yenilikleri tartışma amacıyla ilk kez bu yıl düzenlenen EDUCCON Konferansı saat 10.00’da EBF ev sahipliğinde ATAUM’da başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını Prof. Dr. Selahaddin Öğülmüş yaptı.

Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş: “ Kavram üretme işini gazetecilere bıraktık”

Açılış konuşmasını yapan Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri (EBF) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş, konuşmasına eğitim alanındaki çalışmaların eksikliğine dikkat çekerek başladı. Akademideki bilgi üretiminin önemine vurgulayarak akademisyenlerin kavram üretme konusunda daha çok çalışma yürütmesi gerektiğini söyledi. Öğülmüş, sosyal bilimcilerin kavram üretme işini gazetecilere bıraktığını ekledi.

Öğülmüş’ün açılış konuşmasının ardından Eğitim Bilimleri Fakültesi dekanı Prof. Dr. Fatma Hazır Bıkmaz sözü alarak Ankara Üniversitesi’nin eğitim çalışmaları konusunda önemli bir noktada olduğunu söyledi. Bıkmaz’ın ardından toplantıya telekonferansla bağlanan Utah Üniversitesi akademisyenlerinden Edward Reeve konuşma yaptı. Reeve, sunumunda mühendislik ve teknoloji eğitimlerinin günümüzdeki öneminden bahsetti ve ABD’deki eğitim modellerini anlattı. Reeve’in İngilizce gerçekleştirdiği sunumu simultane çevrildi.

EDUCCON 2017 konferansı, iki gün boyunca ATAUM’da yapılacak. Etkinlik kapsamında düzenlenen 11 oturumda 34 konuşmacı sunum yapacak. Canlı yayınla da takip edilebilecek konferansın programı hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşılabilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/16503
Yol: Ana sayfa » Yazılar » EDUCCON 2017 ATAUM’da başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat