4 Mayıs 2024, Cumartesi - 00:07

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gazeteci Serhan Asker: “Hayal ettim, gazetecilik sayesinde gerçek oldu”

Tarih: 21 Aralık 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 269

İLEF mezunu TRT siyaset muhabiri ve Hürriyet köşe yazarı Serhan Asker, Spor Muhabirliği dersi kapsamında İLEF’e konuk oldu. Asker, öğrencilerle “Efsane Değil İnsanım” isimli kitabı ve gazetecilik deneyimleri üzerine konuştu.

TRT muhabiri ve Hürriyet köşe yazarı Serhan Asker, bugün İLEF‘e konuk oldu.

Lütfü Özel tarafından yürütülen Spor Muhabirliği dersinde son kitabı “Efsane Değil İnsanım” ve gazetecilik deneyimlerini anlatan Asker, öğrencilerin de sorularını yanıtladı. İLEF mezunu olan Asker, bugün 10.00’da ATK dersliğinde İLEF öğrencileriyle buluştu. Asker, “Efsane Değil İnsanım” isimli yeni çıkan kitabını anlattı. Asker ayrıca gazetecilik deneyimlerini İLEF’li öğrencilerle paylaştı.

“Tanışmak istediğim birçok sporcuyla bir araya geldim”

Çocukken hayranlıkla izlediği sporcularla mesleği sayesinde tanışabildiğini söyleyen Asker, edebiyat, gezi ve anı yazılarını derlediği kitabında, ayrıca futbolcularla yaptığı söyleşilere de yer veriyor. Asker, pek çok futbolcuyla görüştüğünü, hatta Eusebio ve Sokrates’in ölmeden önceki son söyleşilerini de kendisinin yaptığını belirtti.

“Hayal ettim, gazetecilik sayesinde gerçek oldu. Tanışmak istediğim birçok sporcuyla bir araya geldim” diyen Asker, kitabında yer alan futbolcuların, saha içindeki ve dışındaki saygılı tutumlarıyla da dikkat çektiğini dile getirdi.

“İLEF’li olmaktan gurur duydum”

Konuşmasına İLEF’te aldığı eğitimin gazetecilik hayatında olumlu bir etki yarattığını söyleyerek devam eden Asker, “İLEF’te okumaktan, hocalardan ders almaktan, İLEF’li olmaktan hep gurur duydum” dedi. Asker ayrıca, eylül ayında hayatını kaybeden İLEF hocası Emin Özdemir’in, “Boş çuval dik durmaz” sözünü muhabirlik yaparken de deneyimlediğini ve daha iyi anladığını belirtti.

Asker ayırca, öğrencilerin sorularını yanıtladıktan sonra isteyen öğrencilere de kitabını imzaladı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/16619
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gazeteci Serhan Asker: “Hayal ettim, gazetecilik sayesinde gerçek oldu”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat