28 Nisan 2024, Pazar - 13:52

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gazeteciler İLEF’e konuk olmaya devam ediyor

Tarih: 28 Aralık 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 38

İLEF, Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş, Deustche Welle Türkçe muhabiri Kıvanç El, Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Kenan Şener ve Reuters Haber Ajansı muhabiri Hüseyin Hayatsever’i konuk etti. Gazeteciler meslekteki deneyimlerini iletişim öğrencileriyle paylaştı.

İLEF güz döneminde lisans dersleri kapmasında dört gazeteciyi ağırladı. Medyascope Ankara Temsilcisi deneyimli gazeteci Hıdır Göktaş, Dr. Çağrı Kaderoğlu Bulut tarafından yürütülen Siyaset Muhabirliği dersine konuk oldu.

Uzun yıllar boyunca çeşitli kurumlarda ve görevlerde çalışan Göktaş, gazetecilik öğrencileriyle buluştu. Ankara’da uzun yıllar siyaset muhabirliği yapmış olan Göktaş, meslekteki deneyimlerini aktardı, gazetecilik adaylarından gelen soruları yanıtladı. Derse konuk olarak katıldığı gün emekliliğe ayrılan Göktaş’a gazetecilik bölümü öğrencileri pastayla
sürpriz yaptı.

Siyaset Muhabirliği dersinin bir diğer konuğu Deustche Welle (DW) Türkçe muhabiri Kıvanç El oldu. Ankara’da gazete ve televizyonlarda uzun senelerdir siyaset muhabiri olarak çalışan gazeteci El, Türkiye’deki siyasetteki yozlaşmasının gazeteciliği de doğrudan etkilediğini aktardı.

Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Kenan Şener de Siyaset Muhabirliği dersine gelen bir diğer gazeteciydi. Şener televizyon haberciliği deneyimlerini aktardı.

Mesleki İngilizce-1 dersine ise gazeteci Hüseyin Hayatsever konuk oldu. Reuters Haber Ajansı Dış Politika muhabiri Hayatsever, uluslararası medya kuruluşlarındaki deneyimlerini aktardı. Hayatsever, dış haber muhabirlerinin haber kaynakları hakkında bilgi verdi. Uluslararası ve diplomatik haberler arasındaki farklara değindi. Hayatsever, yabancı dil bilmenin gazetecilikte çok değerli olduğuna belirtti.

Kıvanç El

Hıdır Göktaş

Kenan Şener

Hüseyin Hayatsever

134. Sayı – Sayfa 3

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/36818
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gazeteciler İLEF’e konuk olmaya devam ediyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

23 Nisan Başkent’te coşkuyla kutlandı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 104’üncü yılında Ankara’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Meclis binaları, Anıtkabir ve kent merkezindeki törenlere yurttaşlar yoğun katılım gösterdi.

Kapat