15 Temmuz 2023, Cumartesi - 07:59

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF 2016 Mezunları kep attı

Tarih: 22 Haziran 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 786

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF), 48. dönem mezunlarını uğurladı. İLEF’in 48’inci dönem mezunları, Cebeci Spor Salonundaki coşkulu törenle kep attı.

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

ic3

Fotoğraf: Cemgazi Yoldaş

Cebeci Spor Eğitim Merkezi Salonu’nda yapılan tören saat 15.00’te başladı. Törende ilk konuşmacı olan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun ailelere emekleri için teşekkür ederek konuşmasına başladı. Prof. Dr. Altun, 1965’te kurulan bu okula kendisinin de 1982 yılında girdiğini söyledi. Altun, her geçen gün zorlaşan medya çalışma şartlarına değinerek “Zorlu medya çalışma şartlarının üstesinden birlikte geleceğiz” dedi. İLEF’in yeni mezunlarına seslenen Altun, “Lütfen okulu unutmayın, iletişim kurun, karşılaşacağınız her zorlukta kapımız sizler için açık olacaktır, yolunuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

Altun’un ardından İletişimliler Vakfı (İLEV) Başkanı Belma Güner Dolu kürsüye çıktı. İLEV’in köklerini Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokul’undan aldığını belirten Belma Güner Dolu, kendisinin de fakültenin ikinci mezunlarından olduğunu ifade etti. Mezunlara seslenen İLEV Başkanı Güner Dolu, mezunları zor bir meslek hayatının beklediğini söyledi. İLEV olarak öğrencilerin hep yanında olduklarını belirten Güner Dolu, mezun olanların da İLEF’i unutmayıp vakfa sahip çıkmalarını istedi. Mezunların okul ile bağlantılarını koparmamaları gerektiğini belirten Belma Güner Dolu, vakfa gelinmesini hatta vakıfta çalışılmasını istedi. Güner Dolu, yeni mezunlara başarılar dileyerek sözlerini sonlandırdı.

Akademik başarı ödüllendirildi

Fotoğraf: Cemgazi Yoldaş

Fotoğraf: Cemgazi Yoldaş

Konuşmaların ardından fakültede ve bölümlerde dereceye giren öğrenciler açıklandı. Bu yıl İLEF‘in birincisi Nuran Kısı, ikincisi Sezer Ahmet Kına ve Özge Hazal Ertaş, üçüncüsü Dilan Esra Baycan oldu.

Bölüm dereceleri ise şöyle:

Gazetecilik Bölümü

  • Birinci, Veysi Çağatay Cengiz
  • İkinci, Şahin Özdemir
  • Üçüncü, Tamer Arda Erşin ve Ahmet Kürşat Alıcı

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü

  • Birinci Sezer Ahmet Kına aldı
  • İkinci Dilek Demirhan
  • Üçüncü İnci Vayvada

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü

  • Birinci Nuran Kısı oldu
  • İkinci Özge Hazal Ertaş
  • Üçüncü Dilan Esra Baycan

Mezun öğrenciler diplomalarını fakülte bölüm başkanlarından aldı. Dereceye giren öğrencilerin diploma ve ödüllerini ise İLEV Başkanı, Fakülte Dekanı ve Dekan Yardımcıları verdi.

Fotoğraf: Müge Helin Deviren

Fotoğraf: Müge Helin Deviren

İLEF’in birincisi Kısı: “Gayet güzel yıllardı”

Aldığı dereceyi beklemediğini belirten fakülte birincisi Kısı, “Ortalamalar birbirine çok yakındı, beklentim vardı ama çok da tahmin etmiyordum” dedi. İLEF’te geçirdiği yılları güzel zamanlar olarak nitelendiren Kısı şu ifadelerini kullandı: “Gayet güzel yıllardı, özellikle Kulis’te geçirdiğimiz zamanlar. Kuliste geçirdiğimiz zamanlar, orada içtiğimiz çaylar, yaptığımız muhabbetler bize çok şey kattı.”

Aileler, hem mutlu hem çocuklarının geleceğinden endişeli

Mezuniyet töreninde,  öğrenci ailelerinin mutluluğu göze çarptı. Çocuklarını törende yalnız bırakmayan öğrenci yakınları törenin güzel geçtiğini ifade etti. Gazetecilik bölümü öğrencisi Melis Köroğlu’nun annesi Demet Özatalay yaşadığı mutluluğu ve endişeyi şöyle dile getirdi: “Mutlu hissediyorum. Kızımın uzun yılların sonunda aldığı bu mezuniyet beni çok mutlu etti ama gelecekten endişeliyiz.”

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11774
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF 2016 Mezunları kep attı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat