3 Şubat 2024, Cumartesi - 20:39

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF Akademik Genel Kurulu’nda “Fakültenin Geleceği” konuşuldu

Tarih: 14 Eylül 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 91

İletişim Fakültesi Akademik Genel Kurulu Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın da katılımıyla yapıldı. Genel Kurul’da, geçen Haziran ayında “Fakültelerin Geleceği” temasıyla yürütülen Düşünce Atölyesinin sonuçları sunuldu.

Fakülte öğretim elemanları, öğrenciler ve çalışanlarının katıldığı Atölyelerin tespit ve önerilerinin değerlendirildiği toplantıda, Üniversite’nin ilgili birimlerinden sorumlular da çeşitli konularda bilgi verdi.

Ankara Üniversitesi (A.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da İLEF Akademik Genel Kurulu’na katıldı.

“Fakültelerin Geleceği” temasıyla ikincisi 14 Haziran’da gerçekleştirilen İletişim Fakültesi Düşünce Atölyesi Sonuç Raporları Fakülte Akademik Genel Kurulu’nda üniversite yönetimine sunuldu.

“Eğitim ve Öğretim”, “Bilimsel Araştırma ve Yayın”, “Uluslararasılaşma” ve “Toplumsal Katkı” alanlarında akademisyenlerin, öğrencilerin ve idari çalışanların katılımıyla yürütülen ve anabilim dallarına, bölümlere, fakülteye ve üniversiteye yönelik önerilerin belirlendiği Atölye çalışmalarının çıktıları bir arada değerlendirildi. Atölyenin sunuculuğunu Öğr. Gör. Dr. Fulya Akbuğa üstlendi.

Akademik Genel Kurul İLEF Dekan Vekili Prof. Dr. Fatih Keskin’in açış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Keskin, İLEF‘e ve son dönem yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdiği konuşmasında, İLEF’in YKS tercihlerindeki başarısına da dikkat çekti. Prof. Dr. Keskin, İLEF’in Türkiye akademisindeki önemine de değindi ve Düşünce Atölyesi’nin ilerleyen süreçte Fakülteye olumlu katkı sağlayacağını kaydetti.

Dekan Vekili Prof. Dr. Fatih Keskin

Prof. Dr. Keskin’in ardından A.Ü. Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da bir açış konuşması yaptı. İletişimin ve yeni medyanın öneminden bahseden Rektör Ünüvar, düşünce atölyeleri için “Köklü tarihimize yeni yaklaşımları benimsetmek için bu atölyeleri düzenliyoruz” dedi. İLEF’in kendi alanındaki öneminin bilindiğini söyleyen Prof. Dr. Ünüvar, “Basın ve iletişim alanında her yerde bir Ankara Üniversiteli var. İLEF, çok önemli ve köklü bir fakülte. Mezunlarımızla ve tarihimizle gurur duyuyoruz ve duymaya devam edeceğiz” diye konuştu. Ünüvar, düşünce atölyelerine katkı veren herkese teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar

Düşünce Atölyesi “Fakültelerin Geleceği” Sonuç Raporları sunuldu

Prof. Dr. B. Pınar Özdemir, Eğitim ve Öğretim alanında çalışma yapan masanın sunumunu yaptı. Eğitim ve Öğretim atölyesi üniversitenin eğitim programlarının geliştirilmesi, güçlendirilmesi ve eksiklerin iyileştirilmesi için bölümlere, fakülteye ve üniversiteye önerilerini sundu.

Prof. Dr. B. Pınar Özdemir

Bilimsel Araştırma ve Yayın masasının sunumunu Prof. Dr. Çiler Dursun yaptı. Sunumda üniversite bileşenlerinin niteliklerinin artırılmasının yanı sıra disiplinlerarası çalışmalarda kurumlar arası ve uluslararası iş birliğinin çoğaltılması için fikirler belirtildi.

Prof. Dr. Çiler Dursun

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. S. Ruken Öztürk Toplumsal Katkı masasının sunumu yaptı. Sunumda, toplumsal katkı faaliyetlerinin planlanması ve uygulanması için gerekli adımlar belirtildi.

Prof. Dr. S. Ruken Öztürk

“Uluslararasılaşma” masasının sunumunu Doç. Dr. Zafer Kıyan okudu. Fakülte öğretim elemanları ve öğrencilerin yabancı dil yeterliliklerinin artırılması ve uluslararası hareketliliğin çoğaltılması için öneriler üniversite yönetimine sunuldu.

Doç. Dr. Zafer Kıyan

Kurul toplantısı, Uluslararası Proje Destek Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Özge Nur Kanat, Avrupa Birliği Eğitim Programları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Cafer Yıldırım, Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Suna Ertunç, Teknoloji Transfer Ofisi Sayın Doç. Dr. Aytuğ Okumuş ve Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Necmettin Ünal’ın sunumlarıyla devam etti.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Dekan Prof. Dr. Fatih Keskin sunumlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve öğretim elemanlarının sorularını yanıtladı.

“Fakültelerin Geleceği” temalı ikinci düşünce atölyesi ve akademik genel kurul anı fotoğrafının çekilmesiyle tamamlandı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/36161
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF Akademik Genel Kurulu’nda “Fakültenin Geleceği” konuşuldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, çalışmak için grevdeler: Sputnik Grevi 147’nci gününde

Sputnik grevi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde de sürüyor. İşverenin “küçülme” gerekçesiyle işten çıkardığı gazeteciler, grevin 147’nci gününde haklarını aramaya devam ediyor. Grev kararının alınmasının ardından işten çıkarılan gazeteciler Nejdet Eksilmez ve Yunus Emre Köse ile Türkiye Gazeteciler Sendikası Uzmanı İlyas Coşkun, grevin seyri ve 10 Ocak’la ilgili değerlendirmelerini Görünüm’le...

Kapat