3 Mayıs 2024, Cuma - 18:15

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF Gazetecilik Bölümü kolokyumları sürüyor

Tarih: 28 Aralık 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 11

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün geçtiğimiz yıl başlattığı kolokyumlar devam ediyor. Kolokyumlar bu dönem deprem sürecine odaklandı.

Gazetecilik Bölümü öğretim elemanlarınca yürütülen kolokyumlarda gazetecilik ve iletişim alanıyla ilgili güncel alan değerlendirmelerinden kuramsal tartışmalara kadar pek çok konu ele alınıyor.

Geçtiğimiz bahar dönemi kolokyumlarında 6 Şubat depremleri merkezinde tartışmalar yürütülmüştü. Bu dönemki yapılacak üç kolokyumda ağırlıklı olarak 100’üncü yılını dolduran Cumhuriyet konuşuluyor.

Her ayın üçüncü pazartesisinde yapılan Kolokyumlar, 23 Ekim Pazartesi günü saat 15.00’de Prof. Dr. Cenk Saraçoğlu’nun “Soyutta ve Somutta Cumhuriyet: Cumhuriyetin Güncelliği” sunumuyla başladı.

Kasım ayında Prof. Dr. Nurcan Törenli ve Arş. Gör. Halil Saç’ın “Basın Özgürlüğünün Yüzyıllık Serüveni” başlıkla sunumu yapıldı.

Prof. Dr. Nurcan Törenli

Dönemin son kolokyumunda Doç. Dr. Zafer Kıyan “Kültür Metalaşır mı?” başlıklı sunumu yapacak.

Lisansüstü eğitim için planlanan toplantılara akademisyenlerin yanı sıra yüksek lisans ve doktora öğrencileri de katılıyor. Dört dönemdir yapılan kolokyumlarda güncel gazetecilik tartışmaları, Türkiye’de medyanın durumu ve yeni medya sorunları konuşuluyor.

134. Sayı – Sayfa 3

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/36824
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF Gazetecilik Bölümü kolokyumları sürüyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansının ilk günü tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Medya Konferansı bugün başladı. Gazeteciler, akademisyenler ve hukukçular “gazeteciliğin dönüşümünü” tartışıyor.

Kapat