4 Mayıs 2024, Cumartesi - 15:43

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF ve SBF öğrencileri Van yolcusu

Tarih: 24 Aralık 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 306

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) ve Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) öğrencileri yarın, Van ile dayanışmaya gidiyor. Depremin üzerinden iki yıldan fazla zaman geçmesine rağmen barınma, sağlık ve gıda koşulları daha kötüleşen Vanlı depremzedelerle dayanışma çağrısı yapan İLEF ve SBF öğrencileri, topladıkları yardımları Van’a kendi elleriyle ulaştıracak.

ed-van-yardimGeçtiğimiz hafta, İLEF’te kurulan Takas Pazarı’ndaki giyim eşyalarının Vanlı depremzedelere gönderme kararı alınmasıyla oluşturulan “Van İçin Dayanışma Masası”nda toplanan kıyafetler, Vanlı depremzedelere ulaştırılmak için yola çıkıyor. Kampanyaya Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) öğrencileri de destek vermiş ve SBF içinde de bir masa açılmıştı. Öğrenciler, her iki masaya da gelen tüm yardımları birleştirerek paketledi. Eşyaları Vanlı depremzedelere ulaştırmak üzere iki fakülteden yaklaşık 15 öğrenci, yarın sabah erken saatlerde Van’a hareket edecek.

Van’da, 23 Ekim 2011’de meydana gelen depremin ardından depremzedelerin çok kötü koşullarda uzun süreler yaşamak zorunda kaldığı biliniyor. Geçtiğimiz aylarda bazı depremzeler, açlık grevi ve ardından ölüm orucu başlatmış ve bazı sivil toplum kuruluşlarının araya girmesiyle ölüm orucuna son vermişti. İLEF ve SBF öğrencilerinin, depremin üzerinden iki yıldan fazla zaman geçmesine rağmen barınma, sağlık ve gıda koşulları daha kötüleşen Vanlı depremzedelerle dayanışmak için başlattıkları kampanya, böylece amacına ulaşmış olacak.

Üniversitenin tüm bileşenlerinden yardım geldi: Ankara’dan Van’a

Van İçin Dayanışma masasına öğrencilerin yanı sıra fakültelerin akademik ve idari personellerinden de destek geldi. Van’a ulaşım da Ankara Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından öğrencilere verilen otobüsle sağlanıyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3117
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF ve SBF öğrencileri Van yolcusu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat