14 Temmuz 2023, Cuma - 17:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’li öğrenciler Yeşil Kamera’dan üçüncülükle ayrıldı

Tarih: 29 Aralık 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 59

İLEF öğrencileri, Uluslararası Yeşil Kamera Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması’nda üçüncülük ödülü aldı.

Türkiye’nin çevre konulu ilk uluslararası kısa film yarışması olan Uluslararası Yeşil Kamera Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni, İzmit Atık ve Artıkları Arıtma, Yakma ve Değerlendirme Anonim Şirketi (İZAYDAŞ) ev sahipliğinde yapıldı. Beşincisi düzenlenen yarışmanın bu yılki konusu “Çevre Felaketleri Sınır Tanımıyor” idi. İLEF öğrencileri Orkan Başar, Gökhan İndere, Mert Olgun ve Buğra Koçyiğit’in hazırladığı Nature Similator adlı kısa film, yarışmadan üçüncülük ödülüyle ayrıldı.

Yarışmanın Yürütme Kurulu Başkanı Türkay Özgür, “Türkiye’de üniversite öğrencilerinin her alanda genç, dinamik, yaratıcı, eleştirel, sorgulayan yaklaşımlarına ihtiyacımız var” dedi. Yarışmanın jüri üyesi de olan İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ise konuşmasında çevre konusunda farkındalık yaratılmasının önemine dikkat çekti.

Yarışmada birincilik ödülü Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin olurken, ikincilik ödülü Ege Üniversitesi, dördüncülük ödülü ise Yalova Üniversitesi öğrencilerine verildi. Uluslararası Yeşil Kamera Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması’nda dereceye giren çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi için www.yesilkamera.com adresi ziyaret edilebilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/9717
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’li öğrenciler Yeşil Kamera’dan üçüncülükle ayrıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat