İLEF’te Deprem Haberciliği Atölyeleri başladı
Gazetecilik Bölümü tarafından düzenlenen atölyelerin ilki geçtiğimiz hafta yapıldı. Gazetecilerin ve akademisyenlerin katıldığı panelde deprem sonrası gazetecilik tartışmaları yürütüldü.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra kamuoyunda en çok tartışılan konulardan biri gazetecilikti. Haberlerdeki etik ihlaller başta olmak üzere pek çok gazetecilik tartışması gündemdeydi. İLEF Gazetecilik Bölümü, deprem sonrası gazeteciliği farklı açılardan tartışmak için “Deprem Haberciliği Atölyesi” düzenledi. Deprem bölgesinde görev yapan gazetecilerin yanı sıra akademisyenlerinde katılacağı iki atölye ve bir panel yapılması planlandı.
“Gazetecilerin Mesleki Deneyimleri” başlıklı ilk atölye 14 Nisan saat 14.00’da ATK Sanatevi’nde yapıldı. Deprem sonrası alanda görev yapan BirGün gazetesi Ankara Temsilcisi Nurcan Gökdemir, Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş, T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu, Medyascope Ankara Editörü Senem Büyüktanır, serbest gazeteci Serdar Özsoy, Hürriyet gazetesi foto muhabiri ve Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, Hürriyet gazetesi muhabiri Fevzi Kızılkoyun ve CNNTürk kameramanı Ertan Ezen deneyimlerini aktardı.
İLEF Dekanı Dekan Prof. Dr. Abdülrezak Altun, Gazetecilik Bölümü öğretim elemanları Prof. Dr. Çiler Dursun ve Arş. Gör. Dr. Çağrı Kaderoğlu Bulut da atölyeye katkı sağladı. İLEF öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının katılımıyla yapılan oturumun moderatörlüğünü Öğretim Görevlisi Dr. Gökhan Bulut yaptı.
Atölyede, 6 Şubat depremlerinin ardından afet bölgelerinde habercilik yapmış gazeteciler deneyimlerini aktardı. Konuşmacılar arasında muhabir, editör, foto-muhabir, kameraman ve haber yöneticileri yer aldı. Depremde Gazeteciliğin İşlevi, Deprem Öncesi, Sırası ve Sonrasında Gazetecilik, Depremde Medya ve Kurumsal İlişkiler başlıklarının tartışıldığı atölyede akademisyenler de akademik araştırmaları ile katkı sağladı. Atölyede dinleyiciler deprem bölgesinde görev yapan gazetecilere sorularını yöneltti.
Yaklaşık dört saat süren ve verimli tartışmalarım yürütükdüğü atölye toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı.
İkinci atölye ve kapanış panelinin programı şöyle:
DEPREM HABERCİLİĞİ II: HABERLER, DEĞERLER VE ETİK
09 Mayıs 2023 Salı, 14.00-17.00, ATK Sanatevi
Moderatör: Çiler Dursun
Moderatör Yardımcıları: Arzu Bayar, Halil Saç
Tartışma Konuları
Depremde Haber Değerleri Depremde Gazeteciliğin Etik Kodları Deprem Haberlerinde Söylem Depremde Kavramlar ve Terminoloji
Katılımcılar
Gazeteciler – Haber Yöneticileri – Meslek Örgütü Temsilcileri – Akademisyenler
KAPANIŞ PANELİ
1 Haziran 2023 Perşembe, 14.00, ATK Sanatevi
Oturum Başkanı: Gamze Yücesan-Özdemir
Deprem Haberciliği Sonuç Raporu Sunumu
Haberi Duyur
Kısa Adres: http://gorunum.tk/35121
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’te Deprem Haberciliği Atölyeleri başladı
Bir cevap yazın