13 Ocak 2024, Cumartesi - 21:04

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’te Deprem Haberciliği Atölyeleri başladı

Tarih: 20 Nisan 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 120

Gazetecilik Bölümü tarafından düzenlenen atölyelerin ilki geçtiğimiz hafta yapıldı. Gazetecilerin ve akademisyenlerin katıldığı panelde deprem sonrası gazetecilik tartışmaları yürütüldü.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra kamuoyunda en çok tartışılan konulardan biri gazetecilikti. Haberlerdeki etik ihlaller başta olmak üzere pek çok gazetecilik tartışması gündemdeydi. İLEF Gazetecilik Bölümü, deprem sonrası gazeteciliği farklı açılardan tartışmak için “Deprem Haberciliği Atölyesi” düzenledi. Deprem bölgesinde görev yapan gazetecilerin yanı sıra akademisyenlerinde katılacağı iki atölye ve bir panel yapılması planlandı.

“Gazetecilerin Mesleki Deneyimleri” başlıklı ilk atölye 14 Nisan saat 14.00’da ATK Sanatevi’nde yapıldı. Deprem sonrası alanda görev yapan BirGün gazetesi Ankara Temsilcisi Nurcan Gökdemir, Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş, T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu, Medyascope Ankara Editörü Senem Büyüktanır, serbest gazeteci  Serdar Özsoy, Hürriyet gazetesi foto muhabiri ve Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, Hürriyet gazetesi muhabiri Fevzi Kızılkoyun ve CNNTürk kameramanı Ertan Ezen deneyimlerini aktardı.

İLEF Dekanı Dekan Prof. Dr. Abdülrezak Altun, Gazetecilik Bölümü öğretim elemanları Prof. Dr. Çiler Dursun ve Arş. Gör. Dr. Çağrı Kaderoğlu Bulut da atölyeye katkı sağladı. İLEF öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının katılımıyla yapılan oturumun moderatörlüğünü Öğretim Görevlisi Dr. Gökhan Bulut yaptı.

Atölyede, 6 Şubat depremlerinin ardından afet bölgelerinde habercilik yapmış gazeteciler deneyimlerini aktardı. Konuşmacılar arasında muhabir, editör, foto-muhabir, kameraman ve haber yöneticileri yer aldı. Depremde Gazeteciliğin İşlevi, Deprem Öncesi, Sırası ve Sonrasında Gazetecilik, Depremde Medya ve Kurumsal İlişkiler başlıklarının tartışıldığı atölyede akademisyenler de akademik araştırmaları ile katkı sağladı. Atölyede dinleyiciler deprem bölgesinde görev yapan  gazetecilere sorularını yöneltti.

Yaklaşık dört saat süren ve verimli tartışmalarım  yürütükdüğü atölye toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

İkinci atölye ve kapanış panelinin programı şöyle:

DEPREM HABERCİLİĞİ II: HABERLER, DEĞERLER VE ETİK

09 Mayıs 2023 Salı, 14.00-17.00, ATK Sanatevi

Moderatör: Çiler Dursun

Moderatör Yardımcıları: Arzu Bayar, Halil Saç

Tartışma Konuları

Depremde Haber Değerleri Depremde Gazeteciliğin Etik Kodları Deprem Haberlerinde Söylem Depremde Kavramlar ve Terminoloji

Katılımcılar

Gazeteciler – Haber Yöneticileri – Meslek Örgütü Temsilcileri – Akademisyenler

KAPANIŞ PANELİ

1 Haziran 2023 Perşembe, 14.00, ATK Sanatevi

Oturum Başkanı: Gamze Yücesan-Özdemir

Deprem Haberciliği Sonuç Raporu Sunumu

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/35121
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’te Deprem Haberciliği Atölyeleri başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLEF Gazetecilik Bölümü kolokyumları sürüyor

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün geçtiğimiz yıl başlattığı kolokyumlar devam ediyor. Kolokyumlar bu dönem deprem sürecine odaklandı.

Kapat