22 Temmuz 2023, Cumartesi - 10:36

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’te derslikler boş

Tarih: 20 Ekim 2011

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 105

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne diğer fakültelerden ders vermek üzere gelen konuk öğretim üyeleri öğrencilerin derse olan ilgisizliğinden yakındı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden gelerek İLEF’te “Anayasa Hukuku” dersi veren Yrd. Doç. Dr. Murat Sevinç, öğrencilere birinci sınıfa başladıkları andan itibaren üniversiteli oldukları bilincinin aşılanması gerektiğine vurgu yaptı. Hukuk Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olan ve İLEF’te ‘‘İletişim Hukuku ve Fikri Haklar’’ dersini veren Arş. Gör. Dr. Artuk Ardıçoğlu ise, öğrencilerin sadece sınıf geçmek ve diploma alabilmek için derslere geldiğini belirtti.

İLEF’te Anayasa Hukuku dersi veren Yrd. Doç. Dr. Murat Sevinç, kendi dersine olduğu gibi diğer derslere karşı olan ilgisizliğin nedenini, öğrencilere birinci sınıftan itibaren üniversitede oldukları bilincinin verilmemesine ve yönetimin de bu konuda bir şey yapmamasına dayandırdı. Dersi derse girmeden de geçebilen öğrencinin, zamanla derse girme ihtiyacı duymadığını belirten Sevinç, “Üniversitede yoklama alınmamalı, öğrenciye üniversitede olduğunun bilinci aşılanmalı” dedi.

Öğrencinin derse katılımıyla, dersi aktif hâle getirdiğini belirten Sevinç, derste sadece öğrencinin değil öğretmenin de birçok şey öğrendiğini ifade etti. Öğrencilerin, öğretmenlerini bir şeyler öğrenebilmek için sıkıştırması gerektiğini söyleyen Sevinç, üniversitenin ancak bu şekilde üniversite olabileceğini vurguladı.

“Hiç seyircisiz tiyatro olur mu?”

Bir tiyatronun seyircisizken anlamsızlaşması gibi, dersin de öğrencisi olmadan anlamsızlaştığına dikkat çeken Sevinç sözlerine şöyle devam etti: “Öğrenci derste olduğunu hissettirmezse, hoca dersi sadece anlatır ve çıkar, ders iki taraf içinde sıkıcı bir hâl alır. Yoklama alınmasını da doğru bulmuyorum, öğrenci zorla derse gelmemeli.”

Yrd. Doç. Dr. Murat Sevinç kendisinin verdiği Anayasa Hukuku dersine olan ilgisizliğin, İletişim Fakültesi öğrencilerinin bu dersi temel ders olarak görmemelerinden kaynaklandığını, fakat Anayasa’nın her vatandaşı ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Arş. Gör. Dr. Artuk Ardıçoğlu öğrencilerin derse olan ilgisizliğini üniversiteye sadece dersleri geçmek ve diplomayı alabilme gözüyle bakmalarına bağlıyor. Bunun yanında derste sadece öğrenciler değil hocalar da birçok şey öğrenir diyen Ardıçoğlu, “Öğrenci bilgiyi derste bulmalıdır” dedi. İletişim öğrencilerinin hukuka dair pek fazla ders almadığını belirten Artukoğlu, kendi dersine olan ilgisizliğin anormal olmadığını söyledi. Ardıçoğlu, Murat Sevinç gibi üniversitede öğrencilerin yoklamaya tâbi tutulmasını doğru bulmadığını ifade etti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1911
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’te derslikler boş

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat