3 Mayıs 2024, Cuma - 17:42

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’te “Kamuda Sosyal İnovasyon” paneli düzenlendi

Tarih: 29 Nisan 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 37

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Öğrenci Topluluğu tarafından “Kamuda Sosyal İnovasyon” paneli düzenlendi.

Haber ve Fotoğraflar: Evindar Bakan, Halil İbrahim Asrağ ve Deniz Kubat

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Topluluğu (ASGİT) bugün ilk etkinliğini düzenledi. ATAUM’da yapılan “Kamuda Sosyal İnovasyon” panelinde, Teknokent Genel Müdürü Mustafa Güray Değerli, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi – Sosyokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Erdal Akdeve, Sosyal İnovasyon Ajansı Direktör Yardımcısı Kamil Karadeniz ve Ankara Kalkınma Ajanı Kalkınma Birimi Uzmanı Tuğba Şavlı konuşmacıydı.

Moderatörlüğünü İLEF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Engin Sarı’nın yaptığı panelde sunumların ardından panele katılanlar arasında Yunanistan seyahati çekilişi yapıldı.

Panelin açış konuşmalarını Doç. Dr. Engin Sarı ve ASGİT Başkanı İLEF öğrencisi  Merve Özcan yaptı. Doç. Dr. Sarı, inovasyonun günümüzde kamu kurumları için çok önemli bir özne olduğunu bu yüzden paneli değerli gördüğünü söyledi. ASGİT Başkanı Merve Özcan, paneli inovasyonun amacını anlamak ve yaygınlaştırmak için düzenlediklerini söyledi.

Dört uzman “inovasyon”u konuştu

İlk sunumu Teknokent Genel Müdürü Mustafa Güray Değerli yaptı. Değerli “Sosyal İnovasyon Nedir?” başlıklı sunumu yaparak “Kamuda sosyal inovasyon” ve “Sosyal inovasyondan ne anlıyoruz” konularına değindi. İnovasyonun araştırma geliştirme faaliyeti olduğunu söyleyen Değerli, “Yeniliğimiz pazarda para kazandırıyorsa bu inovasyondur” ifadelerini kullandı. Gürel, Öğrencilere ve gençlere destek vermeye çalıştıklarını da belirterek “Teknokent’te bir protip atölyemiz var burada gençlerin ve girişimcilerin ilk ARGE çalışmalarını ilk protip çalışmalarını yapmak üzere kurmuş olduğumuz bir laboratuvarımız var” dedi.

Değerli’nin ardından Prof. Dr Erdal Akvede, Kamuda inovasyon: “ASBÜ Sosyal İnovasyon Ekosistemi” başlıklı bir sunum yaptı. Akvede, Ankara Üniversitesi’nde bir inovasyon topluluğunun oluşmasına çok sevindiğini ifade ederek “İnsanlık için en değerli kariyer girişimciliktir” dedi. Girişimciliğin kariyerler arasında en zor ve en riskli alan olduğunu söyleyen Akdeve “Yeni jenerasyonun yapısına en uygun olan kariyer girişimciliktir çünkü yeni neslin yapısında olan özgürlük ve kendi kariyerini oluşturma fikri girişimcilik ile mümkün olur” diye konuştu.

Akdeve’nin ardından söz alan Sosyal İnovasyon Ajansı Direktör Yardımcısı Kamil Karadeniz “Kamuda Sosyal İnovasyon Örneği: Sosyal İnovasyon Ajansı” başlıklı bir sunum yaptı. Karedeniz, Sosyal İnovasyon Ajansını nasıl kurduklarını anlatarak kamuda kurum içi sosyal inovasyon konusunda örnek gösterilen bir kurum olduğunu ifade etti. Sosyal İnovasyon Ajansı kurulduğunda Türkiye’de bir örneğinin olmamasından kaynaklı yurtdışındaki örneklerine bakmak zorunda kaldıklarını belirten Karadeniz “Konya Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin bir araya gelmesiyle 2020 yılında Sosyal İnovasyon Ajansının kurulduğunu” belirtti.

Son sunumu Ankara Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Birimi Uzmanı Tuğba Şavlı yaptı. Sosyal girişimcilik ve sosyal inovasyon hakkında konuşan Şavlı, “Sosyal girişimcilik alanında çalışmalarımız var, Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı’nda girişimciler bir araya geliyor” dedi. Tuğba Şavlı konuşmasında toplumsal sorunlara yönelik yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştirilmesiyle sosyal ihtiyaçların karşılanması gerektiğini söyledi.

Panelde soru-cevap bölümünün ardından hediye Yunanistan seyahati çekilişi yapıldı ve İLEF Dekanı Prof. Dr. Fatih Keskin konuşmacılara plaketlerini takdim etti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/37881
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’te “Kamuda Sosyal İnovasyon” paneli düzenlendi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansının ilk günü tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Medya Konferansı bugün başladı. Gazeteciler, akademisyenler ve hukukçular “gazeteciliğin dönüşümünü” tartışıyor.

Kapat