6 Mayıs 2024, Pazartesi - 19:44

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’te “Yapay Zeka ve Gazetecilik” semineri

Tarih: 02 Mayıs 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 3

Yozgat Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şafak Etike, İLEF‘te “Yapay Zekâ ve Gazetecilik” başlıklı bir sunum yaptı.

İLEF, Yozgat Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şafak Etike’yi konuk etti. Dr. Gökhan Bulut tarafından yürütülen Mesleki Yaşama Uyum Dersi kapsamında Doç. Dr. Etike, “Yapay Zekâ ve Gazetecilik” başlıklı bir sunum yaptı.

Yozgat Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şafak Etike, mezunu olduğu İLEF’te yaptığı sunumda Gazetecilik Bölümü öğrencileriyle buluştu. Doç. Dr. Etike, “Yapay zekâ nedir?”, “Gazetecilikte yapay zeka neden ve nasıl kullanılır?”, “Türkiye’de haber kuruluşlarında ve gazetecilerin yapay zeka teknolojilerini hangi amaç ile kullanılıyor?” sorularına yanıtlar verdi.

İLEF’teki lisans eğitiminin ardından 10 yıl gazetecilik yapan Doç. Dr. Etike, iki yıl önce hazırladığı, gazetecilerin yapay zekayı nasıl kullandıklarına yönelik araştırmanın detaylarını sunumunda paylaştı. Araştırma kapsamında toplam 20 gazeteciyle görüşen Etike, araştırmanın sonuçlarını öğrencilere aktardı.

Haber toplama, yazma ve dağıtım aşamalarında yapay zekanın nasıl kullanıldığına da değinen Etike, yapay zekanın medyadaki yerinden bahsetti. Doç. Dr. Şafak Etike, yapay zekanın gazetecilere sağladığı imkanlardan ve gazetecilik açısından yaratabileceği tehditlerden de bahsetti.

Mesleki Yaşama Uyum Dersi kapsamında İLEF‘e gelen Doç. Dr. Etike, sunumun sonunda öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Ders, Doç. Dr. Şafak Etike’nin öğrencilerle birlikte çektiği fotoğrafın ardından son buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/37957
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’te “Yapay Zeka ve Gazetecilik” semineri

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İneksiz İnek Bayramı sona erdi

Mektebi Mülkiye’nin geleneksel İnek Bayramı bugün tamamlandı. Bayramda öğrencilerin yürüttüğü inek ve gelenekselleşmiş imam duası yoktu.

Kapat