7 Mayıs 2024, Salı - 17:47

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’te yeni topluluk: Çocuk Hakları ve Medya Topluluğu

Tarih: 08 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 91

Çocuk Hakları ve Medya Topluluğunun tanışma toplantısı dün saat 11.00’da İLEF kantini Kulis’te yapıldı. Toplantıda; Prof. Dr. Mine Gencel Bek ve Arş. Gör. Esin Aygün öncülüğünde kurulan topluluğun amacı, planlanan etkinlikleri üzerine konuşuldu, etkinlik takvimi belirlendi.

Çocuk Hakları ve Medya Topluluğunun tanışma toplantısı dün saat 11.00’da İLEF kantini Kulis’te yapıldı. Toplantıda; Prof. Dr. Mine Gencel Bek ve Arş. Gör. Esin Aygün öncülüğünde kurulan topluluğun amacı, planlanan etkinlikleri üzerine konuşuldu, etkinlik takvimi belirlendi.

Prof. Dr. Mine Gencel Bek, açılış konuşmasında topluluğun amacını şöyle açıkladı: “Çocuk hakları ihlallerini ve bu ihlallerin medyada yer alışını analiz eden, çocukların katılımına olanak sağlayan etkinliklere yer vermek.” Dezavantajlı çocuklarla beraber atölyeler, mülteci çocukların sorunları üzerine panel, film gösterimi ve korsan tiyatro gibi etkinlik önerilenin geldiği toplantıda, medyada çocukların seslerinin duyulmaması, yetişkinlerin gölgesinde kalması eleştirildi.

Gündem Çocuk, Göçmenler Derneği ve dezavantajlı çocukların bulunduğu ilçelerin belediye başkanlarıyla işbirliği içinde olunması kararının alan topluluk üyeleri, medyayı çocuklar için demokratikleştirme çabası içinde olduklarını vurgulayarak, “Çocukları nasıl koruruz” sorusundan çok “Onları nasıl güçlendirebiliz” sorusuna yanıt aradıklarını söyledi. Bir saat süren toplantı, görev dağılımının ardından sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8365
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’te yeni topluluk: Çocuk Hakları ve Medya Topluluğu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İneksiz İnek Bayramı sona erdi

Mektebi Mülkiye’nin geleneksel İnek Bayramı bugün tamamlandı. Bayramda öğrencilerin yürüttüğü inek ve gelenekselleşmiş imam duası yoktu.

Kapat