22 Temmuz 2023, Cumartesi - 12:36

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’te yenileme çalışmaları sürüyor

Tarih: 27 Aralık 2011

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 104

İletişim Fakültesi öğrencilerinin daha kaliteli eğitim almaları için Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu’nda ve dersliklerde yenileme çalışmaları başlatıldı.

Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Halloran’ın teşvikiyle Mahmut Tali Öngören (MTÖ) Sinema Salonu’nun ve dersliklerin daha konforlu olması için Haziran ayında yenileme kararı alındı. Ancak Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’ndan gelen ekibin çalışmaları, iki kez gerçekleştirilen ihale nedeniyle sonbahara kaldı.

Yapılan çalışmalarla İletişim Fakültesi’nin (İLEF) yüksek standartlarda bir sinema salonuna sahip olacağını belirten İLEF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Betül Çelik, salonun kapasitesini arttırmak için altın bölgelere koltuklar yerleştirileceğini ve balkonun da kullanıma açılacağını ifade etti. Büyülü Fener Sineması’nın bağışladığı perde yerine, daha büyük otomatik bir perdenin yerleştirileceğini, yeni bir ısıtma ve havalandırma sisteminin yanı sıra salonun ses ve akustiğinde de yenilemeler yapılacağını söyledi.

Diğer fakültelerde böyle bir sinema salonunun bulunmadığını, sinemayla ilgili çalışmaların en iyi olması için uğraşıldığını söyleyen Çelik, çalışmaların süresi hakkında da “Yapılan çalışmaların Aralık ayının sonlarına doğru bitmesi bekleniyor ancak çalışmalar derslerin işleyişini aksattığı için yavaş ilerliyor” dedi.

“Engelliler için engelsiz İLEF”

Avrupa Birliği uyum süreci kapsamında yapılan çalışmalarla da engelliler için okulun engelsiz hale getirilmesi planlanıyor. “Elimizden geldiğince binayı engelliler için engelsiz hâle getiriyoruz” diyen Çelik, “Bu yılın başında yaptığımız yeniliklerle Ahmet Taner Kışlalı Dersliği’ne engelli asansörü ve kütüphane katına karma engelli tuvaleti kazandırdık. Ayrıca yapılması planlanan yeniliklerin içinde Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’ne ve fakülte kantinine engelli asansörünün yapılmasını, dekanlık katındaki kullanılmayan asansörün de engelliler için faaliyete geçirilmesini düşünüyoruz. Bununla ilgili olarak rektörlüğe öneri sunacağız” açıklamasında bulundu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1336
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’te yenileme çalışmaları sürüyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat