26 Temmuz 2023, Çarşamba - 15:37

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Mavi Gözlü Dev İLEF’te Gösterildi

Tarih: 20 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 86

Nazım Hikmet hakkında çekilen ilk ve tek kurmaca film “Mavi Gözlü Dev” ve yönetmeni Biket İlhan İLEF’lilerle buluştu.

Ankara Uluslararası Film Festivali katkılarıyla İLEF’te yapılacak film gösterimleri ve söyleşilerinin ilki dün düzenlendi. Mahmut Tali Öngören (MTÖ) Sinema salonunda 13.30’da başlayan gösterime, yönetmen Biket İlhan da katıldı.

“Filmlerimi tekrar izlemiyorum”

Filmi tekrar izlediğinde değiştirmek istediği bir şey olup olmadığına dair soruyu cevaplayan İlhan, “Olmadı, çünkü filmlerimi tekrar izlemiyorum. Bu pek çok yönetmen için geçerli. Seyretmemeye çalışıyorum filmlerimi çünkü insanın kendi çektiği bir şeye yeniden bakması çok zor. Nazım’ın filmi çok duygusal bir şekilde çekildi dolayısıyla pek de değiştirmek istediğim bir şey yok sanırım” dedi.

Uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra sinemaya başladığından bahseden İlhan, “Sinemayla hiç ilgilenmemiştim ama sanatın her dalıyla ufak bir temasım olmuştu. Öğretmenlik yaparken Ege Eksprese fotoromanlar çekmiştim, Kuğulupark’ta filmler çekerdim kendi kendime ama hiç yönetmen olacağım gibi bir derdim olmamıştı. Bir gün İstanbul’dayken Selim İleri geldi. Biz bir film çekiyoruz sen de çalışır mısın dedi. Sinemadan anlamadığımı söyledim, boşver öğrenirsin dedi. Öyle başladı sinema maceram” şeklinde konuştu.

Belgesel yapmak daha zor

Cumartesi günü Ankara Film Festivali kapsamında gösterilecek olan Hilal-i Ahmer Kadınlar Belgeseli ile Biyografik filmi Mavi Gözlü Dev’i karşılaştıran İlhan, belgesel yapmanın daha zor olduğunu söyledi. İlhan, “Türkiye’de arşivlere ulaşmak çok zor. Belgeselde bir şeyleri bulduktan sonra kurguluyorsunuz ama filmde elinizde önceden bir senaryo var. Belgesel yapmak bana çok zor geldi” ifadelerini kullandı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23020
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Mavi Gözlü Dev İLEF’te Gösterildi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat