16 Temmuz 2023, Pazar - 12:35

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Medya ve Kadın” İLEF’te tartışıldı

Tarih: 25 Şubat 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 133

KASAUM’un 20. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Medya ve Kadın” başlıklı söyleşiye Pınar Öğünç katıldı.

Pınar Öğünç, Medya ve Kadın İLEF’te tartışıldı

Fotoğraf: Salih Kaplan

Ankara Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM) ile Kadın Çalışmaları Anabilim Dalının ortaklaşa gerçekleştirdiği “Medya ve Kadın” söyleşisi Radikal gazetesi köşe yazarlarından Pınar Öğünç’ün katılımıyla bugün İletişim Fakültesi’nde (İLEF) gerçekleştirildi.

Son beş yıllık süreçte değişen medya ve kadın algısına dikkat çeken Öğünç, evlilik ve aile kavramlarının medyada nasıl yer bulduğuna değindi. Pınar Öğünç, kadına yönelik şiddetin haberlerde veriliş şeklini eleştirirken ‘ana akım medyada kadın gazeteci olmak’ konusunda deneyimlerini paylaştı.

“Ben bilmem eşim bilir”

Sağlık haberlerinden magazin haberlerine evliliğin kutsandığına ve böylece evliliğin endüstri haline geldiğini dile getiren Öğünç, sadece evli ya da nişan gibi bir akit yoluyla bağlı olan çiftlerin katıldığı “Ben Bilmem, Eşim Bilir” formatındaki programların evlilik kavramını iktidar odaklı bir şekilde yeniden ürettiğini ifade etti.

Pınar Öğünç, iktidarın kadın konusundaki düşüncelerini ve projelerini son beş yıllık süreçte açıkça ortaya koyması ve bu durumu meşrulaştırması konusuna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üç çocuk ve kürtajla ilgili söylemleri üzerinden değindi. Öğünç, Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın isminin değiştirilmesi konusunda ise şunları söyledi: “Bu sadece bir isim değişikliği değildi, bu aynı zamanda bir görev alanının tasviye edilmesiydi. Sonraki gelişmelerin çapını, çevresini belirleyen bir hamleydi. Kadından vazgeçip, aileyi merceğe aldığınızda ne kadar kadın istihdamına yönelik politika üretirseniz üretin, ne kadar proje yaparsanız yapın, o politikanın gerçek hayatta karşılığı olmuyor. Çünkü zihniyette, kavrayışta bir şeyler eksik kalıyor böyle bir durumda bu projelerin sağlıklı şekilde hayat geçmesi mümkün değildir.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1370
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Medya ve Kadın” İLEF’te tartışıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat