26 Nisan 2024, Cuma - 09:41

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Mekteb-i Mülkiye 153 yaşında

Tarih: 18 Ocak 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 328

Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin 153. kuruluş yıl dönümü büyük bir törenle kutlandı.

Mekteb-i Mülkiye 153 yaşında

Fotoğraf: Salih Kaplan

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin (SBF) 153. kuruluş yıldönümü kutlamaları 4 Aralık’ta Prof. Dr. Aziz Köklü Salonu’nda Rektör Erkan İbiş, SBF Dekanı Yalçın Karatepe, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Rektör İbiş, törendeki yaptığı konuşmasında, bilimin ışığında yetişen pek çok yazar, edebiyatçı, siyasetçi, bilim insanı ve daha birçok insanın ülkemize hizmet ettiğini ve etmeye de devam edeceğini söyledi.
İbiş ayrıca, SBF’de öğrenim görmeye hak kazanmanın, burada yetişmenin ve mezun olmanın da bir gurur kaynağı olduğunun altını çizdi.

Dekan Karatepe ise, SBF adını Atatürk’ün koyduğunu hatırlatarak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi adının diğer açılan fakültelere verilmesini doğru bulmadıklarını ve bunu siyasal bilgiler adının sulandırılması olarak gördüklerini belirtti. Karatepe, bu nedenle yönetici kadroları ve fakülte sisteminin yeniden tartışılmasının zamanı geldiğini sözlerine ekledi.

Devlet konservatuarı öğrencilerinin de bir konser verdiği törende üniversitede 50. yılını kutlayan 1962 yılı mezunlarına plaket takdim edildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/966
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Mekteb-i Mülkiye 153 yaşında

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazetecilik Bölümü Kolokyumları’nın bahar dönemi başlıyor

İLEF Gazetecilik Bölümü akademisyenlerinin çalışmalarını sunduğu kolokyumlar bahar döneminde de devam ediyor. İlk kolokyum yarın.

Kapat