19 Temmuz 2023, Çarşamba - 04:48

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Misafir filminin ekibi İLEF’teydi

Tarih: 15 Mart 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 201

Cannes’ta ilk gösterimi yapılan, Boston’da da en iyi belgesel ödülü alan “Misafir” filmi, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde (İLEF) gösterildi.

Cannes Film Festivalinde ilk gösterimi yapılan, 8. Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışmasında da en iyi belgesel ödülünü alan “Misafir” filmi, İLEF’te gösterildi. İLEF Sinema Topluluğunun (İlefSin) düzenlediği film gösterimi, 12 Mart’ta Mahmut Tali Öngören Sinema Salonunda yapıldı. Gösterimin ardından belgeselin yönetmeni ve senaristi Haydar Demirtaş, yapımcısı Yusuf Kurt ve set amiri Şeyhmus Bingül ile söyleşi yapıldı.
Misafir belgeseli, annesi 1920’li yıllarda Suriye’ye gitmek zorunda kalan ve onun tarafından Mardin Deyrulzafaran Manastırı’na bırakılan Bahe’nin 75 yıllık manastır misafirliğini anlatıyor. Çekimleri üç yıl süren belgesel için altı ay boyunca haftada üç gün manastıra gittiğini söyleyen Haydar Demirtaş, bu süre içinde manastırda kendilerine bir oda verildiğinden de bahsetti. Başlangıçta projeye sıcak bakmayan Metropolitin, 86 yaşında yaşamını yitiren Bahe’nin cenazesinde kendilerine “Ne kadar önemli bir iş yaptığınız ortaya çıktı” dediğini de söyleyen Demirtaş, çekim sürecinde 16 kişinin çalıştığı belgeselin kurgusunun 6 ay sürdüğünü söyledi. Aynı zamanda İLEF’te yüksek lisans öğrencisi olan belgeselin set amiri Şeyhmus Bingül, “Belgeseli Süryaniler’in hikayesi olarak okuyabilirsiniz” dedi.

Belgeselin DVD’si iki hafta içinde raflarda olacak

Belgesel ekibinin çekimler bittikten sonra Bahe ile ilişkisini kesmediğini anlatan Haydar Demirtaş, kırmızı çorap alarak Bahe’yi görmeye gittiğini, ekibin Bahe yoğun bakımdayken her gün Bahe’yi ziyaret ettiğini belirtti. Misafir’in 15 gün içinde DVD’sinin çıkacağını duyuran belgesel ekibi, yeni projelerinin de Mardin’de çekildiğini açıkladı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6263
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Misafir filminin ekibi İLEF’teydi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat