23 Temmuz 2023, Pazar - 19:24

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

MTÖ’de yenileme çalışmaları bitti

Tarih: 18 Mart 2012

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 151

Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu’ndaki yenileme çalışmaları sona erdi. İLEF öğrencilerinden gelen tepkiler olumlu yönde.

Mahmut Tali Öngören (MTÖ) Sinema Salonu’nda, Haziran ayında başlayan yenileme çalışmaları bu hafta sona erdi. Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan sinema salonunda havalandırma ve ısıtma sistemleri, beyaz perde, aydınlatma, koltuklar, kapılar ve ses sistemleri yenilendi. Salona daha fazla koltuk eklenerek, kişi kapasitesi arttırıldı. Salondaki kumanda odasına tüm cihazların toplandığı ısıya dayanıklı dolaplar yerleştirildi. Ayrıca yapılan beyaz perdenin tozdan korunması için salona bir de siyah perde kazandırıldı.Çok amaçlı olan MTÖ Sinema Salonu, yapılan radikal değişikliklerle daha kapsamlı, konforlu ve estetik bir şekil aldı. Aynı zamanda birçok yerde kullanılmayan motorlu perde MTÖ Sinema Salonu’na nostaljik bir hava kattı. Sadece sahneyi aydınlatmak için altı spot lambasının kullanıldığını söyleyen Prof. Dr. Nejat Ulusay, “Rektörlüğün yaptığı bu yenilikler, fakültemiz açısından büyük önem taşıyor” dedi.Sinema salonunun son hâli hakkında düşüncelerini paylaşan Prof. Dr. Ruken Öztürk ise şunları kaydetti: “Özellikle kapılar ders esnasında bizi rahatsız ediyordu ama şimdiki yenilikle bu sorundan kurtulduk. Ayrıca diğer yeniliklerle uzun zamandan sonra çok güzel bir sinema salonuna sahip olduk.”İLEF öğrencilerinden Hüseyin Gündüz ise, MTÖ’deki yenileme çalışmalarının, eğitim ve öğretim dönemine sarkmasının derslerini olumsuz etkilediğinden yakındı. Gündüz, bunun yanında yenilenen sinema salonunun, daha kapsamlı ve estetik olduğunu belirtti.Diğer bir İLEF öğrencisi Okay Karul ise salonun, öğrenciler için daha konforlu dizayn edildiğini, bu salondaki derslerin ve etkinliklerin daha verimli geçeceğini belirtti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/964
Yol: Ana sayfa » Yazılar » MTÖ’de yenileme çalışmaları bitti

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat