NTV muhabiri Özden Erkuş İLEF’e konuk oldu
Uygulamalı Televizyon Haberciliği dersinde NTV muhabiri Özden Erkuş, öğrencilere deneyimlerini paylaştı.
NTV Muhabiri Özden Erkuş, bugün İLEF’te Dr. Ekin Bahar İlik tarafından yürütülen Uygulamalı Televizyon Haberciliği Dersine konuk oldu. NTV’de 14 senedir muhabir olarak çalışan Erkuş, 20 senelik gazetecilik deneyimini İLEF öğrencileriyle paylaştı.
MTÖ Sinema Salonu’nda yapılan söyleşide Erkuş, gazetecilik mesleğinin zorluklarından, bu zorluklardan doğan deneyimlerden bahsetti. Erkuş, sektörün büyük bir dönüşüm içerisinde olduğunu, dijital medyanın güçlendiğini gazetelerin güncelliğini yitirdiğini belirtti. Eşrkuş, bilgilerin çarpıtılmadan doğru ve güvenilir bir şekilde ileten profesyonel kişilere ihtiyaç olduğunu söyleyerek iletişim eğitiminin önemini vurguladı.
![](http://gorunumgazetesi.net/gorsel/Özden-Erkuş.jpg)
Özden Erkuş
NTV muhabiri Erkuş, sektörün içerisinde yaşadığı deneyimlerinden şu sözlerle bahsetti:
“Muhabirlik masa başından ziyade sokakta öğreniliyor. Benim için dışarıda olmak keyifli. Hep sahada olmak bana çok değerli geliyor. Benim için birisine soru sorarak onu haberleştirmek önemli. Gazeteci olarak insanlara bir şeyler anlatmak benim için önemlidir” dedi.
Özden Erkuş, psikolojik olarak hırpalanmış, yıpranmış anları olduğunu söyledi, zor koşullarda çalıştığını belirtti. Bu işin gerçekten de maddi kaygılardan çok sevilerek yapılması gerektiğini söyledi. Erkuş, gazeteci olarak biz kamuya bir göz olduğumuz için soru sorduğumuz kişiyle aramızda bir mesafe olması gerekiyor dedi.
Söyleşi soru-cevap şeklinde devam etti. Dersin sonunda Özden Erkuş İLEF öğrencileriyle birlikte fotoğraf çekti.
Haberi Duyur
Kısa Adres: http://gorunum.tk/37979
Yol: Ana sayfa » Yazılar » NTV muhabiri Özden Erkuş İLEF’e konuk oldu
Bir cevap yazın