22 Temmuz 2023, Cumartesi - 10:20

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Öğünç: “Ayrımcılığın dükkânı olsa vitrini bu ülke olabilir”

Tarih: 01 Haziran 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 213

“Ayrımcılığa Karşı İLEF Evrim Alataş Ödülü”nün bu yılki sahibi Cumhuriyet gazetesi yazarı Pınar Öğünç oldu.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde (İLEF), Ayrımcılığa Karşı Dersler kapsamında bu yıl beşincisi verilen “Ayrımcılığa Karşı İLEF Evrim Alataş Ödülü” Cumhuriyet Gazetesi yazarı Pınar Öğünç’e verildi. Öğünç ödülünü, Mahmut Tali Öngören Sinema Salonunda düzenlenen törenle aldı.

Yılmaz ve Aydoğdu: “Mücadeleye devam ediyoruz”

İLEF öğrencileri Cemre Yılmaz ve Nur Aydoğdu, Ayrımcılığa Karşı Dersler’i alan öğrenciler adına konuştu. İLEF öğrencilerinin her türlü ayrımcılığa karşı duruş sergilediğini söyleyen Yılmaz ve Aydoğdu, İLEF’li öğrencilerin yalnızca verdiği derslerle ve bu derslerin içeriğiyle değil, eylemleriyle de ayrımcılığa karşı mücadelenin içinde yer aldıklarını vurguladı. Öğrenciler, ayrımcılığa karşı direnen, medyada, okullarda ayrımcılığın, nefretin ve nefret söyleminin yeniden üretimini durdurmak isteyen, bunların önüne geçmek isteyen medya çalışanı adayları olduklarını belirtti. Ders kapsamında ağırlanan konuklar ve işlenen konular hakkında bilgi veren öğrenciler, bu dersler sayesinde hem öğrendiklerini hem de paylaştıklarını söylediler. Aydoğdu ve Yılmaz ödüle adını veren Evrim Alataş ve İLEF öğrencileri hakkında: “Evrim Alataş yaşasaydı kaleminin gücüyle her türlü ayrımcılığa karşı mücadelesine devam edecekti, bu gün onun devam edemediği mücadelesi için bizler, İLEF öğrencileri olarak ayağa kalktık, mücadeleye devam ediyoruz” dediler.

Korkmaz: “İLEF öğrencileri ayrımcılığa karşı her zaman bir duruş içerisindedir”

Yılmaz ve Aydoğdu’dan sonra konuşma yapan bir diğer İLEF öğrencisi Dilan Korkmaz, Pınar Öğünç’e bu ödülün neden verildiğinden ve Öğünç’ün gazetecilik geçmişinden bahsetti. Korkmaz, medyada gittiği haberde gözaltına alınıp özel muamele ile işkencede haberi uğruna can veren Metin Göktepe’yi de bildiklerini, şimdi danışman olan saçları jöleli, eli silahlı gazetecileri de bildiklerini söyledi.

pınar öğünç- fotoğraf- alkan uçarsu (1)

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Öğünç: “Türkiye gerçekten bir laboratuvar gibi”

Ödül sonrası yaptığı konuşmada Öğünç Ayrımcılığa Karşı Dersler’in önemini : “Herhalde ayrımcılığın türlerinden azade bir ülke yok gezegen üzerinde. Ama bu konu üzerinde çalışmak isteyen birisi için Türkiye gerçekten bir laboratuvar gibi. Ayrımcılığın dükkânı olsa vitrini bu ülke olabilir” sözleri ile belirtti. Öğünç, ödüle ismini veren, 2010 yılında hayatını kaybeden gazeteci ve insan hakları savunucusu Evrim Alataş’ın ödülü kıymetli kıldığını söyledi. Öğünç ödülü öncelikle Kürt kadınlarını, sonra hem Türkiye’de hem dünyada direnen bütün kadınları selamlayarak kabul etti.

Prof. Dr. Ülkü Doğanay

Prof. Dr. Ülkü Doğanay

Prof. Dr. Ülkü Doğanay: “Ödülün sahibini öğrenciler belirliyor”

Ayrımcılığa Karşı Dersleri yürüten Prof. Dr. Ülkü Doğanay, dersin ara sınavında öğrencilerin, Evrim Alataş Ödülünü almayı kim, neden hak ediyor sorularıyla karşılaştığını söyledi. Ödülün sahibinin de bu soruya verilen cevapların belirlediğini söyleyen Doğanay, öğrencilerin geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda hakkaniyetli bir seçim yaptığını belirterek, öğrencilerine teşekkür etti.

İnternet üzerinde canlı yayını da yapılan etkinlikte, adına ödül verilen Evrim Alataş ve bu sene ödülü alan Pınar Öğünç hakkında hazırlanan biyografik videolar katılımcılarla paylaşıldı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7023
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Öğünç: “Ayrımcılığın dükkânı olsa vitrini bu ülke olabilir”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat