15 Temmuz 2023, Cumartesi - 19:40

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ortadoğu konferansının ilk günü sona erdi

Tarih: 22 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 125

Günün son oturumunda Ortadoğu’da oryantalizm ve sanatın çağrışımları konuşuldu.

Ortadoğu’yu İnşa Etmek: ‘Medya, İdeoloji ve Kültür” konferansının dördüncü oturumu Ahmet Taner Kışlalı (ATK) Sanatevi’nde yapıldı. Günün son oturumunda “Oryantalizm ve Sanatta Ortadoğu’nun İmgeleri” konuşuldu. 15.30’da başlayan ve  moderatörlüğünü İLEF öğretim görevlisi Doç. Dr. Özgür Yaren’in yaptığı oturumda ilk sözü Boğaziçi Üniversitesi mezunu Duygu Çoşkuntuna aldı. Çoşkuntuna konuşmasında, oryantalizm ile karikatürler arasındaki bağlantıyı tarihsel örnekler vererek anlattı. Sunumunda sık sık Edward Said’in oryantalizm çalışmalardan alıntı yapan Çoşkuntuna, karikatür ve çizgi roman çizerlerini yazar olarak gördüğünü, çünkü buradaki üretimin kültürel bir üretim olduğunu belirtti.

Fotoğraf: Vural Erişmiş

Fotoğraf: Vural Erişmiş

Duygu Çoşkuntuna’nın ardından sözü Ulusal Singapur Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü çalışanı Nele Lenze aldı. Lenze devlet tarafından kontrol edilen platformlar ile özgür dijital ortamlardaki şiir ve kültür konusunda bilgi verdi. Lenze, şiir ve edebiyatın devlet tarafından kontrol edilmemesinden dolayı çalışma alanı olarak Körfez ülkelerini seçtiğini belirtti.

Son olarak söz alan Çiçek Coşkun ise Türk sinemasında yer alan Arap tiplemesinin kalıplaşmasından bahsetti. Çoşkun, batılılaşmak isteyen Türk Sineması ve resmi ideolojinin uzantılarından bahsederek konuşmasını bitirdi.

Oturum soru-cevap ile son buldu. Konuşmacılar ve katılımcılar saat 18.30’da Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılacak kokteylde biraraya gelecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8552
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ortadoğu konferansının ilk günü sona erdi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat