23 Temmuz 2023, Pazar - 13:59

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Özlem Akarsu Çelik: “Gazete haberciliği TV haberciliğine göre daha keyifli”

Tarih: 12 Mart 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 106

İLEF(İletişim Fakültesi) mezunu Gazeteci Özlem Akarsu Çelik İLEF Film Atölyesinin konuğu olarak İLEF öğrencileriyle deneyimlerini paylaştı. “Televizyon ve Gazete Muhabirliğinin Farkı”nın konuşulduğu söyleşi Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde gerçekleşti.

İLEF mezunu Gazeteci Özlem Akarsu Çelik İLEF‘lilerle deneyimlerini paylaştı. “Televizyon ve Gazete Muhabirliğinin Farkı”konulu söyleşi Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde gerçekleşti. Çeşitli TV ve gazetelerde muhabirlikten, haber müdürlüğüne kadar pek çok görevde bulunan ve son olarak Milliyet’te köşe yazarlığı yapan Akarsu Çelik, ekonomik kaygılarından dolayı TV haberciliğine başladığını belirtti. TV haberciliğinin maddi getirisinin gazete haberciliğinden daha iyi olduğunu söyleyen deneyimli gazeteci, gazetede çalışmanın TV’ye göre daha yorucu ama daha keyifli olduğunu dile getirdi. Özlem Akarsu Çelik, TV haberciliğinin yorumdan uzak, sıkıntılı noktalara parmak basmayan bir yapısının olduğunu ifade etti.

Akarsu Çelik: Bugünler de geçecek sonsuza kadar karanlık bir ülke olacak değiliz ya”

Medyanın sahiplik yapısı nedeniyle her haberin her gazetede yapılamadığını belirten Akarsu Çelik, kendi çalıştığı gazetede yazdığı haber yayınlanmayınca başka gazetede çalışan arkadaşına yolladığını ve o gazetede haberin yayınlandığını söyledi. Mobbingin en yoğun olduğu sektörlerden birinin medya olduğunu söyleyen gazeteci, medya çalışanlarının mobbinge karşı örgütlenemediğini aktardı.

Son olarak medya sektöründe çalışmayı hedefleyen öğrencilere, sözlerini sakınmadan söylemelerini, öz güvenli olmalarını, ne yapmak istediklerini bilerek iş hayatına atılmalarını önerdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3932
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Özlem Akarsu Çelik: “Gazete haberciliği TV haberciliğine göre daha keyifli”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat