24 Temmuz 2023, Pazartesi - 18:01

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

SBF’de kadın bloggerlar konuşuldu

Tarih: 06 Mayıs 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 213

Doç. Dr. Gülsüm Depeli ve Gülüş Türkmen, Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları yüksek lisans programında kadın bloggerlar hakkında konuştu.

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları yüksek lisans programı kapsamında, anne olan ve olmayan kadın bloggerlar hakkında sunumlar yapıldı. Dr. Gamze Göker’in verdiği Yeni İletişim Teknolojileri ve Feminist Dijital Aktivizm dersinde, Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülsüm Depeli ile Alternatif Anne sitesinin ve Anneliğin Ötesinde kitabının yazarı Gülüş Türkmen konuştu.

Depeli: “Kadınlar kendi dillerini yeniden buluyorlar”

Doç. Dr. Gülsüm Depeli (Fotoğraflar: Seyfettin Ersöz)

Doç. Dr. Gülsüm Depeli (Fotoğraflar: Seyfettin Ersöz)

Salı günü saat 18.30’da başlayan derste ilk sunumu Doç. Dr. Gülsüm Depeli yaptı. Doç. Dr. Depeli, “Kadınlar hep ‘yazardı’: Blogger kadınların dili ve kamusal meselesi” başlıklı sunumunda, yeni medya üstüne çalışmadığını kaydederek, “Keyif aldığım bir çalışma” dedi. Blog dili ile kadın yazınsallığı arasındaki ilişkiyi Türkiye’deki bloggerlar üstünden inceleyen Depeli, kadınların ortaçağdan beri birbirlerine mektup yazdıklarını söyledikten sonra blog metinlerinin mektup özellikleri taşıdığını ifade etti. Kadınların günümüzde ne tür bloglarda yazdıklarını açıklayan Depeli, bloglarda üzücü durumların ya da olayların ironiyle ele alındığını, blog dilinin çeşitlendiğini ve ilgili metinlerde “güçlü bir duygu aktarımı olan” küfürlerin görüldüğü belirtti. Aile içi tartışmalara, yaşanan gerilimlere, kavgalara blog içeriklerinde rastlandığını söyleyen Depeli, “Kadınlar kendi dillerini yeniden buluyorlar. Sosyal ağlarını genişletiyorlar” diye konuştu.

Türkmen: “Anne bloglarında küfre, argoya rastlayamazsınız”

Gülüş Türkmen

Gülüş Türkmen

Alternatif Anne (http://alternatifanne.com) sitesinin ve Anneliğin Ötesinde kitabının yazarı Gülüş Türkmen, altı yıldır annelerin yazdığı blogları takip ettiğini dile getirdi. Blog yazan annelerin arasında “sanal dostluklar”ın zamanla “gerçek dostluklar”a dönüştüğünü kaydeden Türkmen, “Anne bloglarında küfre, argoya rastlayamazsınız” diye konuştu.  Yazdığı site ve kitabı anlatan Türkmen, Anneliğin Blog Hali adlı televizyon programından bahsetti. Türkmen’in annelerin yazdığı blogları gösterip yorumlamasının ardından Depeli ve Türkmen gelen soruları yanıtladı.

Yeni İletişim Teknolojileri ve Feminist Dijital Aktivizm dersi, soru-cevap bölümünün ve tartışmanın ardından son buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11258
Yol: Ana sayfa » Yazılar » SBF’de kadın bloggerlar konuşuldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat