15 Temmuz 2023, Cumartesi - 02:55

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine Genovate hamlesi

Tarih: 21 Ocak 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 253

Toplumsal cinsiyet eşitliliğinin sağlanmasına yönelik başlatılan Genovate Projesi’nin ilk toplantısı 18 Ocak’ta İLEF’te gerçekleştirildi.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine Genovate hamlesi

Fotoğraf: Ferhat Çelik

Dünyada yaşanan cinsiyet eşitsizliğine karşı Ankara Üniversitesi’nin de katılımcısı olduğu Genovate Projesi kapsamında ilk bilgilendirme toplantısı, fakültemizin öğretim üyelerinden Prof. Dr. Çiler Dursun yönetiminde gerçekleştirildi. İLEF’te düzenlenen toplantıya, Ankara Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM), Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Çukurova Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi (KADAM) ve Ankara Üniversiteliler Derneği’nden temsilciler katıldı.

Proje ekibinde Dursun’un yanı sıra, Prof. Dr. Ruken Öztürk, Doç. Dr. Bedriye Poyraz, Doç. Dr. Sema Yıldırım Becerikli, Prof. Dr. Güzin Yamaner ve Doç. Dr. Emel Memiş de yer alıyor. Başlatılan uluslararası projede Ankara Üniversitesi’nin yanı sıra, İngiltere’den Bradford University, İrlanda’dan University College Cork – National University of Irland, İsveç’ten Lulea Teknikska Universitet, İtalya’dan Universita Degli Studi Di Napoli Federico II, Slovakya’dan Trnaviska Univerzita V Tranave ve İspanya’dan Universidad Complutense De Madrid üniversiteleri çalışmalarına başladı.

Projede, toplumsal eşitlik esas alınacak

Başlatılan bu projenin temel amaçları arasında, araştırma ve innovasyon süreçlerinde kadınlar ve erkekler için fırsat eşitliğini destekleyecek bir dönüşüm yaratılması, bunun için de gerekli stratejilerin geliştirilmesi yer alıyor. Cinsiyet yönünden rekabetçi bir yönetimin uygulanabilirliği için projedeki Avrupa üniversitelerinin farklı düzeydeki deneyimleri arasında görüş alışverişi sağlanacak. Projede ayrıca, cinsiyet eşitsizliklerinin üstesinden gelecek bir yönetim anlayışının en üst yönetimler düzeyinde sahiplenilmesini sağlayarak erkek ve kadınların çalışma koşullarını iyileştirmek de hedefler arasında yer alıyor. Aynı zamanda bu proje, toplumsal cinsiyet eşitliğinin uygulanmasıyla ilgili toplumsal bir model geliştirmeyi, kilit paydaşlarla ulusal düzeyde etkileşim ve karşılıklı öğrenme çevreleri oluşturmayı, ayrıca networking ve medya etkinlikleri ile bu süreci toplumla paylaşmayı hedefliyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1133
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine Genovate hamlesi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat