23 Temmuz 2023, Pazar - 15:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Uyum Programında bugün bölümler ve atölyeler tanıtıldı

Tarih: 16 Eylül 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 634

Uyum Programının ikinci gününde yeni İLEF’liler, Ahmet Taner Kışlalı (ATK) Sanatevi’nde buluştu ve fakülteyi daha yakından tanıma imkânı buldu.

Uyum Programının ikinci gününde yeni İLEF’liler, Ahmet Taner Kışlalı (ATK) Sanatevi’nde buluştu ve fakülteyi daha yakından tanıma imkânı buldu.

uyum2014-gün2-salon

Ankara Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Koordinatör (SKS) Yardımcısı ve Kültür Sanat Koordinatörü Doç. Dr. Ömer Adıgüzel, İLEF Dekan Yardımcı Doç. Dr. Abdülrezak Altun, İLEF Lisans Programları Koordinatörü Uzman İbrahim Önder, öğrencileri çeşitli konularda bilgilendirdi.

Önder: “İLEF Not Paylaşımı’ndaki bilgilerin yüzde 99’u yanlış”

uyum2014-ibrahim önderUyum programının ikinci günündeki etkinlikler, ATK Sanatevi’nde yapıldı. Program çay ve simit ikramıyla başladı. Yeni İLEF’lilere bugünkü ilk bilgileri Uzman İbrahim Önder verdi. Lisans programını tanıtan Önder, çift ana dal ve yan dal imkânlarından bahsetti. Bir sosyal paylaşım sitesinde yer alan “ilef not paylaşım” grubundaki bilgiler için “yüzde 99’u yanlış” diyen Önder, öğrencileri doğru bilgi için yönetmelikleri okumaya yönlendirdi. Ayrıca Önder, spikerlik, yönetmenlik gibi mesleklerin kişinin kendisini geliştirmesiyle yapılabileceğini söyledi. Fakültedeki atölyeler hakkında bilgi veren Önder, buralarda mesleğe dair çeşitli bilgilerin öğrenilebileceğini vurguladı. Önder, hazırlık notunun artık başarı puanını etkilemeyeceğini de belirtti.

Doç. Dr. Altun: “Düşünce ve ifade özgürlüğü olmazsa olmaz”

uyum2014-abdülrezak altunDoç. Dr. Altun, İLEF’i yeni kazanan öğrencileri tebrik ederek başladığı konuşmasında, zaman ve rekabet kavramlarına yer verdi. Zamanın hızla geçtiğini belirten Altun, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Geçmişe nazaran koşulların çok daha iyi olduğunu belirten Altun, rekabetin de geçmişe göre daha acımasız olduğunu dile getirdi. Altun, 1999 yılında bombalı bir suikast sonucu öldürülen ve etkinliğin yapıldığı Sanatevi’ne de ismini veren İLEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı da andı. İLEF’in şiddet konusunda büyük duyarlılığa sahip olduğunu belirten Altun, “Düşünce ve ifade özgürlüğü olmazsa olmaz” dedi.

Doç. Dr. Ömer Adıgüzel “Öğrencilere kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz”

uyum2014-ömer adıgüzelSKS Koordinatör Yardımcısı ve Kültür Sanat Koordinatörü Doç. Dr. Ömer Adıgüzel, öğrencileri kutlayarak konuşmasına başladı. SKS’nin yönetim kadrosunu tanıtan Adıgüzel, öğrencilere ders dışı sağlık, kültür ve spor olanakları sağladıklarını anlattı. Kampüs üniversitesi olmamanın dezavantajına değinen Adıgüzel, buna rağmen öğrencilere kaliteli hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Ankara Üniversitesi’nin 8 öğrenci evi olduğunu hatırlatan Adıgüzel, okulun sağladığı burs olanaklarından söz etti. Adıgüzel ayrıca yemek ve barınma burslarıyla birlikte, kısmi zamanlı çalışma imkânlarını da öğrencilere aktardı. Sağlık ve spor hizmetlerine değirek, her yıl belli kontejan dâhilinde öğrencilere farklı kurs imkânları sunulduğunu söyleyen Adıgüzel, SKS’nin kültür sanat etkinliklerine katılımın düşük olduğunu ve katılımı artırmak istediklerini belirtti. Adıgüzel bunun için bu sene okula Duman grubunu getirilebileceklerini dile getirdi.

Günün ikinci bölümü ayrıntılı bölüm tanıtımlarına ayrıldı. Bölüm tanıtımları şöyle yapıldı:

uyum2014-gazetecilik-nurcan törenli

Gazetecilik

Gazetecilik Bölümü tanıtımı, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiler Dursun tarafından yapıldı. Tüm öğretim elemanı kadrosunun çok değerli akademisyenlerden oluştuğunun altını çizen Dursun, yeni öğrencilerin İLEF’te geçirecekleri günleri iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. Tanıtım toplantısına katılan öğretim elemanlarının kendilerini tanıtmaları ve yeni İLEF’lileri selamlamalarının ardından uygulama gazetemiz GÖRÜNÜM ile ilgili de bir sunum yapıldı. Hazırlanan videonun ardından Gazetemizle ilgili bilgi veren Öğretim Görevlisi Gökhan Bulut, GÖRÜNÜM’ün çok değerli bir arşivi ve geleneği olduğunun altını çizdi. Bulut, tüm öğrencileri, alacakları teorik eğitimi uygulama imkanı bulabilecekleri GÖRÜNÜM’e davet etti.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Melike Aktaş da bölümle ilgili bilgi verdi. Öğretim elemanı kadrosu ve bölüm dersleriyle ilgili bilgi veren Yamanoğlu, yeni öğrencilere başarılar diledi. Söz alan öğretim elemanları, kendi deneyimlerinden ve İLEF kültüründen bahsetti. Halkla ilişkiler alanının gittikçe değer kazandığını ve yükseldiğini kaydeden Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğretim elemanları, öğrencilerin gelecekleri hakkında şimdiden karar vermeye başlamaları gerektiğini vurguladı. Bölümün mezunlardan Eser Altınok İLEF’te kazandığı tecrübe ve geçirdiği güzel günleri öğrencilerle paylaştı.

Radyo, Televizyon ve Sinema

Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nejat Ulusay da bölüm hakkında bilgiler verdi. Bölümün öğretim elemanı kadrosundan ve bölüm derslerinden bahsetti.

İLEF’in geçmişten bugüne eğitim kadrosu ve öğrenci potansiyeliyle diğer fakültelerden farklı olduğu, teorik ve uygulama dersleri birleştirerek dört yıllık eğitim süresini en iyi şekilde tamamlamayı hedeflediklerini anlatan Ulusay, bölümdeki uygulama atölyelerini de tanıttı. Toplantıda Film, Fotoğraf ve Radyo atölyeri de ayrıntılı biçimde tanıtılarak tüm öğrencilerin atölyelere katılmalarının önemi vurgulandı.

Atölye ve topluluk masaları gün boyunca açıktı

Gün boyunca İLEF’teki uygulama atölyeleri ve öğrenci topluluklarının tanıtım masaları da açıktı. Yeni öğrenciler atölyeler ve topluluklarla ilgili ayrıntılı bilgiyi bu masalardan alma fırsatı buldu.

uyum2014-görünüm

uyum2014-film atölyesi

uyum2014-radyo atölyesi

uyum2014-reklam atölyesi

uyum2014-marksist fikir topluluğu

Bölüm tanıtımlarının ardından programa katılan öğrencilere İLEF simgeli kupaları hediye edildi.

uyum2014-imza

Uyum programı yarın Tandoğan Merkez Kampüs ve Anıtkabir’deki programla son bulacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/4021
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Uyum Programında bugün bölümler ve atölyeler tanıtıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat